Editura Evenimentul si Capital

EXPLOZIV! „Coldea mi-a spus: AVEM ŞI NOI OAMENII NOŞTRI ACOLO” Alegerile din 2009, UN ALT EPISOD NEŞTIUT povestit de jurnalistul Victor Ciutacu

Florian Coldea
Autor: | | 3 Comentarii | 4531 Vizualizari

Jurnalistul Victor Ciutacu a declarat vineri, pentru evz.ro, că în decembrie 2009 a fost martorul unui eveniment care l-a făcut să ajungă la concluzia că SRI are agenţi infiltraţi şi în galeriile echipelor de fotbal din România.

S-a întâmplat la 13.12.2009, după ce Traian Băsescu se impunea în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale în faţa lui Mircea Geoană şi câştiga al doilea mandat la Cotroceni. Rolul principal în cele declarate de Victor Ciutacu îl are Florian Coldea, numit prim-adjunct al directorului SRI la 27 iulie 2005, după recuperarea jurnaliştilor răpiţi în Irak. 

„Era primul meci jucat acasă după ce a câştigat Băsescu al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 (n.r. – Dinamo – FC Vaslui, scor 1-1, meci jucat la 13.12.2009). Era atmosfera pe care cred că o ţineţi minte foarte bine: erau două tabere, una pro Băsescu, alta împotriva lui, cu scandalul cu lovitul copilului, cu toată povestea aia din campania urâtă, cu Vîntu, cu Patriciu, cu Voiculescu… Băsescu se lupta cu mogulii, iar eu fiind la Antena 3 şi fiind cei mai vehemenţi împotriva lui, evident că nu aveam cum să fiu simpatic nici pentru el, nici pentru susţinătorii lui.

Stăteam într-una dintre cele două loje ale stadionului Dinamo. Sunt dinamovist şi mă cunoşteam cu mulţi dintre acţionarii lui Dinamo de la vremea respectivă, care acum sunt prin puşcărie sau sunt pe cale să iasă… Mă ştiam cu Borcea, cu fraţii Becali, cu Turcu, Dumnezeu să-l odihnească. De obicei mă mai invitau pe la meciuri să stau cu ei la lojă, şi eram cu copilul meu, care acum are 20 de ani.

Galeria lui Dinamo nu stă la tribuna I, stă ori la peluza Cătălin Hîldan, ori la tribuna a II-a. Toată prima repriză, un comando, o gaşcă mare din galerie, a stat numai în faţa tribunei I, numai cu faţa la noi şi m-a înjurat în continuu. M-a înjurat de Băsescu… Expresiile nu pot fi reproduse: „v-a dat m**e Băsescu”, „s-a p***t Băsescu  pe voi”, scandări de galerie cu vederi politice. Martor a fost Dumitru Dragomir, care a văzut totul. Mitică şi chiar doi politicieni înalţi ai acestei ţări (n.r. – miniştri PNL, conform completărilor făcute de Victor Ciutacu) se uitau stupefiaţi cum nimeni nu îl înjura pe Dragomir, ci mă înjurau pe mine. Eram cu băiatul meu şi vă daţi seama că nu era o situaţie foarte plăcută. Nici nu sunt foarte sperios, nu au început să înjure şi gata, am tăiat-o de pe stadion… Am stat şi am văzut ce se putea vedea în atmosfera respectivă. Au înjurat continuu, m-au ameninţat continuu, iar la un moment dat, unul dintre acţionarii lui Dinamo mi-a oferit posibilitatea să plec de acolo cu o maşină… Mi-a spus că este gazdă şi că se simte prost pentru cele întâmplate şi că nu are ce să le facă… I-am spus că nu este cazul, că nu o să plec din faţa unor derbedei care stau şi mă înjură.

La pauză, spre începutul reprizei a doua nu m-a mai înjurat absolut nimeni. În schimb, toată repriza a doua s-au reluat scandările obişnuite cu Mitică la puşcărie. Au uitat de mine, au uitat de alegeri şi s-au ocupat de Mitică. Era perioada în care Mitică făcuse legea aia cu Jandarmeria împotriva galeriilor, să-i poată evacua… Faimoasa lege. Când s-a terminat meciul, oficialul lui Dinamo a revenit şi a insistat să plec cu o maşină, să aibă el conştiinţa împăcată că nu păţim nimic eu şi copilul meu. Am ajuns acasă, nu s-a întâmplat nimic şi ori în seara aia, ori la o seară după, parcă, m-a sunat domnul general Coldea.

Era un personaj cu care la vremea respectivă aveam dialog, nu vreo prietenie sau colaborare. Am mai povestit că l-am cunoscut pe Coldea, s-a întâmplat să ajung şi la faimoasa vilă K 2, unde au început dezvăluirile lui Ghiţă… Relaţiile dintre noi n-au fost nicodată nici strânse, nici încordate, au fost neutre. La un moment dat, relaţia s-a terminat lin. În perioada aia mai vorbeam, „la mulţi ani” de ziua mea, poveşti din astea de corporatism SRI…

Şi m-a sunat… Eu am fost deosebit de surprins… Era imediat după alegeri… Mi-a spus:

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate