Editura Evenimentul si Capital

Codul Fiscal a fost adoptat de Senat. Acesta a stârnit discuții aprinse în plenul Senatului

Senatul a aprobat proiectul de lege privind Codul Fiscal
Autor: | | 2 Comentarii | 686 Vizualizari

Senatul a adoptat azi proiectul de lege privind Codul Fiscal, cu 90 voturi pentru și 36 împotrivă. Senatul nu este Cameră decizională, urmând ca proiectul de Cod Fiscal să meargă la Camera Deputaților.

Proiectul de lege privind Codul fiscal a stârnit  discuţii aprinse în plenul Senatului, senatorul liberal Dincă Marinică susţinând că documentul propus de către Guvern este unul fără viziune, 'împotriva românilor' şi care va împovăra societatea.

"Răsfoind materialul înaintat de Guvern am constat că acest Cod fiscal propus de Ponta este fără viziune, nelegitim, mincinos şi pervers. Este unul fără viziune, pentru că nu duce nicăieri. Vom avea mai mulţi şomeri, taxe mai mari şi mai multe, un nivel de trai mai scăzut şi, de asemenea, vom avea un consum şi mai mic decât acum. Este un Cod fiscal nelegitim. (...) Este un Cod fiscal împotriva românilor, care va sărăci şi mai mult românii şi va închide şi mai multe societăţi comerciale. Din punctul meu de vedere, este un copy-paste prost. Nici măcar la capitolul copy-paste Ponta nu a fost în stare să copieze corect. Îl îndemn să copieze toată propunerea noastră pe ce înseamnă politica fiscală. Sper să ducă plagiatul până la capăt, că ar face un lucru bun dacă ar copia toată politica fiscală propusă de PNL", a declarat Dincă Marinică de la Tribuna Senatului, citat de Agerpres.

Senatorul PNL a susţinut, totodată, că premierul Victor Ponta a anunţat eliminarea unor taxe şi impozite, însă acestea se regăsesc în proiectul de Cod fiscal dezbătut în Senat.

"Impozitul pe dividende a spus că nu va mai exista Victor Ponta. Acum vedem că minte. Colegii dumnealui, şase la număr, au votat să introducă un amendament - chipurile - să introducă un impozit pe dividende. Azi veţi vota un Cod fiscal cu impozit pe dividende. Taxa specială va fi scoasă - minciună! Taxa specială poartă alt nume, impozitul de sub clădiri. Nu este scoasă. Supra-acciza va fi scoasă - minciună! Nu va fi scoasă. Se minte că se reduc taxele, dar impozitul pe teren va fi mărit cu până la 100%, impozitul pe clădire de asemenea, impozitul pe autoturisme va creşte cu până la 80%. Ca să fie împachetată corect şi frumos, vine cu o minciună - impozitul minim scade cu până la 20%, dar creşte cel maxim. Drept urmare, la anul vom vedea impozite mai mari", a mai precizat acesta.

În replică, liderilor senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a criticat de la microfon faptul că grupul parlamentar al PNL l-a desemnat să ia cuvântul pe Dincă Marinică, reamintind că este în tradiţia Senatului ca, atunci când este vorba despre teme de acest gen, grupul parlamentar era întotdeauna era reprezentat de o personalitate în domeniul respectiv.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate