Editura Evenimentul si Capital

Codin Maticiuc, regele Nordului nocturn, are DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ despre FEMEI, BANI, SEX, literatură şi CARITATE

Autor: | | 5 Comentarii | 25811 Vizualizari

Toată viaţa sa de adult şi-a trăit-o mai mult prin cluburi de fiţe. Pe banii părinţilor săi, că el nu a ajuns, până la 37 de ani să se întreţină de unul singur. Are, în schimb, un „know how”, şi acel „je ne sais quoi”, care le face pe femei să-i cadă la picioare.

Nu-i nici pe departe un Făt Frumos, înalt, suplu şi cu pacheţele de muşchi pe abdomen. E mai degrabă, scund şi îndesat, dar asta nu l-a împiedicat să aibă unele dintre cele mai frumoase femei din România. Nu-i scriitor, dar a scris un best-seller; şi nici actor, dar a apărut – ce-i drept în roluri secundare – în mai multe filme artistice. Ocupaţia sa favorită e viaţa mondenă nocturnă, segment în care poate fi considerat specialist. Recunoaşte, însă, franc, că fără banii părinţilor săi nu ştie ce s-ar fi ales de capul său.

La 37 de ani, încă n-a depăşit faza în care consumă mai mult decât produce. Dar, spre deosebire de alţi playboys autohtoni, el, cel puţin, are atu-ul că are o educaţie solidă. Poartă un nume de botez asociat cel mai des cu al unui tâlhar celebru, acum un veac. Numai că spre deosebire de personajul omonim el se gândeşte şi la cei bătuţi de soartă. Are în grijă un orfelinat particular. Codin Maticiuc e o figură pitorească şi are cuvintele la el acasă. Şi mai are ceva. O poreclă care nu-i place deloc.


FOTO:  Codin Maticiuc și „Codine” a lui Panait Istrati


Crai de Şoseaua Nordului

Este ora unu, după-amiaza şi Codin Maticiuc abia s-a dat jos din aşternutul primitor al apartamentului său luxos de pe Şoseaua Nordului, din Bucureşti. E desculţ, îmbrăcat cu o pereche de budigăi la modă şi o cămaşă savant mototolită, dar din gură nu-i lipseşte un ciot de trabuc. Micul său dejun... pe masă e o cutie cu ţigări de foi cu o marcă celebră. „Astea le-am primit. Sunt proaste. Io fumez cubaneze fără brand”, parcă se scuză în timp ce mângâie o pisică maidaneză şchioapă de un picior din spate.

Codin Maticiuc este un bărbat educat, elegant, stilat şi manierat. Cum se împacă aceste calităţi cu titulaturile de: playboy, crai de Dorobanţi, gigolo sau fecior de bani gata? Se tolăneşte pe canapea, cu un picior sub şezut: „Elegant n-am fost niciodată. Io m-am îmbrăcat întodeauna comod. Dar, dacă vorbim de celelalte apelative, astea nu le exclud pe toate! Am fost toată viaţa «băiat de bani gata» şi am cheltuit mai mult decât am produs. Dar «crai de Dorobanţi» nu sunt. N-am prea fost... Adevărul geografic e că sunt, să zic aşa: «crai de Nordului»...”. Cât priveşte epitetul de „playboy” spune că regetă dispariţia respectivei reviste pentru care a şi scris câţiva ani.

Are nume de bandit şi de pământ e de lângă Focşani

Codin e un nume rar. Legenda spune că este numele unui bandit care a speriat Brăila, acum un secol. Îi place asocierea? Se stânjeneşte, întrucâtva: „Îmi place că e un nume românesc rar! Codin este rădăcina numelui Constantin. Am şi un volum, «Codine»”, al lui Panait Istrati, cu autograful scriitorului”. Se repede şi scoate, mândru, cartea din bibliotecă. Spune că etimologia numelui său a aflat-o abia după 25 de ani: „Am ratat multe cadouri de Sf. Constantin. După aia a trebuit doar să dau de băut şi la cadouri nu m-am mai aşteptat”. Maticiuc este, însă, un nume de ucrainean sadea. Râde: „Pe undeva, în geneaologia familiei, e limpede că provenim din Ucraina, dar rudele tatălui meu sunt de pe lângă Focşani”.

Viaţa de noapte e „safe”, dar şi-a pierdut boema

Şi-a câştigat notorietatea ca un client fidel al cluburilor în vogă din Bucureşti. Are 37 de ani şi a cunoscut şi finalul boemei parfumate a anilor ’90 din Capitală. Pe atunci erau la mare căutare discotecile ca Vox Maris şi Why Not, striptease cluburile, cabaretele şi cârciumile cu lăutari ca Şarpele Roşu sau Nicoreşti. Azi, la modă sunt cluburi precum: Loft, Nuba, Boa sau Bamboo şi altele.

Cum vede schimbarea? Se simte în siguranţă. E pe teritoriul său: „Am asistat la toată schimbarea. Din ’97, până în 2004, am trecut prin geneza cluburilor pe modelul actual. Fiecare perioadă a avut frumuseţa şi urâţenia ei. Viaţa de noapte a devenit din ce în ce mai «safe», da’ şi-a pierdut boema”. Decretează, imperial: „Legendele nopţii s-au creat atunci când reguli erau mai puţine!”.


FOTO: Pe Maticiuc, urâtele îl deprimă


Despre curve, literatură şi droguri

A scris o carte. Un bestseller numit „Consumatorul de suflete”. În volum povesteşte despre depravare, viaţa de noapte şi experienţele sale. Unele pasaje sunt la limita pornografiei literare. „Erau neapărat necesare?” Îl umflă râsul: „100% da! Creau o atmosferă promiscuă întâlnită de mine atât în viaţă, cât şi în literatura care m-a influenţat: Pascal Bruckner, Frederic Beigbeder, Henry Miller şi, de ce nu, Bukovski!”.

A spus că a făcut sex cu două minore în acelaşi timp. Literatură sau realitate? Aici, o dă cotită: „Fiecare capitol din carte are un procent mai mic sau mai mare de adevăr. Punctual, întâmplarea nu a existat, dar acţiunea în sine, da!”. În roman vorbea şi de consumul de droguri. Se consumă droguri în cluburile celebre din România? Trage aer în piept şi expiră puternic: „Fără limite!”. Ce fel de droguri? E dezarmant de sincer: „Toate drogurile de pe pământ!”. Cu ce preţ se vând? Codin se codeşte: „Nu ştiu... Un gram de cocaină cred că e între 100 şi 200 de euro. Ştiu că pastilele sunt ieftine”. El a tras pe nas şi a fumat alte chestii decât cele găsite la tutungerie? Neagă vehement: „Niciodată! Nici măcar marijuana sau canabis. Nu ştiu să trag în piept. Io doar pufăi la trabucuri”.

„Prieteniile se fac la băutură!”

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate