Editura Evenimentul si Capital

COD ROȘU prelungit. Noapte de COȘMAR pentru locuitorii din Oltenia. Doi oameni și-au pierdut viața după ce au fost luați de VIITURĂ. HARTA zonelor cu RISC de INUNDAȚII

14-07/vila-vladesti2-465x390
Autor: | | 30 Comentarii | 2667 Vizualizari

Locuitorii din Gorj, Vâlcea și Argeș au avut o noapte de coșmar, după ce ploile au provocat inundații de proporții. Sute de gospodării au fost distruse ca urmare a ploilor torenţiale care au provocat scurgeri de pe versanţi şi au dus la revărsarea mai multor cursuri de apă. Hidrologii au prelungit avertizarea COD ROŞU, din judeţele Gorj şi Vâlcea, până în data de 30.07.2014 ora 09:00 pentru râurile: Gilort amonte s.h. Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe Olteţ şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt). Totodată, se extinde până joi dimineața avertizarea Cod Roșu de inundații pe râul Vedea și pe afluentul său Cotmeana din județele Olt, Teleorman și Argeș.

UPDATE 15.00: INUNDAȚII în Vâlcea. Apele de TREI METRI au rupt digul și au distrus mai multe case | GALERIE FOTO

UPDATE 13.30: Codul Roșu de inundații, extins și prelungit pentru șapte județe, până vineri la ora 14,00

UPDATE 10.00:  Prim-ministrul Victor Ponta, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, participă miercuri dimineaţă la şedinţa comandamentului pentru situaţii de urgenţă care s-a întrunit în localitatea gorjeană Novaci, grav afectată de inudnațiile din ultimele zile.

Ponta: Vom aloca bani pentru lucrări rapide în judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş, afectate de inundaţii

Bilanțul inundațiilor din ultimele zile arată în felul următor:

  • au fost afectate 63 de localități din 10 județe
  • 1.100 de locuințe inundate
  • 400 de persoane salvate
  • doi morți
  • trei persoane dispărute
  • 8.000 kg de conserve, 24.000 litri de apă, 200 de seturi de pături și saltele scoase de la rezerva de stat pentru a-i ajuta pe sinistrați

VEZI FILMUL ZILEI DE MARȚI

Zeci de case şi sute de curţi  din opt localităţi ale judeţului Teleorman au fost inundate. Potrivit unui bilanţ dat publicităţii marţi noapte de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, în urma cantităţilor mari de precipitaţii, a scurgerilor de pe versanţi şi a revărsării râurilor Tecuci şi Clăniţa şi a pâraielor Burdea şi Câinelui s-au produs inundaţii în comunele Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Trivalea Moşteni, Vedea, Balaci, Dideşti, Siliştea Gumeşti şi Scurtu Mare.

În județul Teleorman au fost afectate de inundaţii 44 de case, 230 de curţi, 178 de anexe gospodăreşti, 63 de hectare de păşuni şi fâneţe şi 963 de hectare de teren arabil. De asemenea, viiturile au avariat 13 podeţe şi au acoperit peste 23 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale, iar 360 de fântâni nu pot fi folosite din cauză că au fost colmatate.

În Argeș, sute de persoane au fost evacuate, cea mai afectată fiind localitatea Bascov, unde în unele zone apa atinge doi metri înălţime, ajungând până la acoperişurile caselor, arată ultimele informaţii furnizate de Prefectura Argeş. Situaţii similare, unde apa ajunge până la acoperişul caselor, sunt şi în localităţile Uda şi Vedea. În judeţul Argeş, un bărbat de 72 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi după-amiază, după ce a fost luat de o viitură în localitatea Vedea. Tot în acest judeţ un bărbat a fost găsit mort la câteva ore după ce fusese dat dispărut, acesta fiind luat de o viitură pe pârâul Merişani din localitatea cu acelaşi nume.

În județul Vâlcea, peste 20 de localităţi sunt afectate de inundaţii. De asemenea, potrivit ultimelor informaţii furnizate, marţi seară, de Poliţia Vâlcea, trei sate sunt izolate în zona Păuşeşti, după ce un drum comunal a fost distrus de ape. Şi drumul judeţean 703, care face legătura între localităţile Racoviţa şi Perişani, este blocat din cauza aluviunilor.

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate