Editura Evenimentul si Capital

COD PORTOCALIU de inundaţii în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin. În Mehedinţi, o persoană a decedat, după ce a fost surprinsă de o alunecare de teren

Inundaţii (FOTO: Arhivă)
Autor: | | 0 Comentarii | 641 Vizualizari

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, în timp ce altele din Arad, Timiş, Mehedinţi şi Dolj sunt sub cod galben, până marţi, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit Mediafax, în intervalul menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie (cod portocaliu) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Blahniţa, Drincea (judeţul Mehedinţi) şi unii afluenţi din bazinul superior al Timişului (judeţul Caraş-Severin).

Totodată, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri mici din judeţele: Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie (cod galben) pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Mureşului şi Crişului Alb din judeţul Arad, Bega Veche, Bega, Timiş (judeţul Timiş), Desnăţui şi pe afluenţii Motrului şi Jiului inferior (judeţele Mehedinţi şi Dolj).

În Caraş-Severin, mai multe râuri din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare şi mijlocii ale Nerei, Caraşului, Bârzavei şi din bazinul superior al Timişului sunt sub avertizare de cod portocaliu de luni dimineaţă.

Meteorologii au actualizat avertizarea cod galben de ploi abundente pentru judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj şi au extins-o până la ora 18. Până la orele 18, în cele cinci judeţe menţionate, vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Inundaţiile au făcut prăpăd în judeţul Mehedinţi

Noaptea trecută, ISU "Drobeta" a intervenit în Caraş-Severin, precum şi localităţile Orşova şi Ţigănaşi pentru a scoate apa din curţi, scrie Adevărul. De asemenea, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în zona Gura Văii, la intrarea în tunelul Bahna, carosabilul este acoperit de ape pe unul din sensurile de mers, traficul fiind dirijat de poliţiştii rutieri.

Luni dimineaţă, o operaţiune dramatică de salvare s-a desfăşurat în Mehedinţi, unde o maşină în care se afla o persoană a fost înghiţită de pământ, în urma unei alunecări de teren. Accidentul a avut loc la ieşirea din Orşova, în zona Grasca, pe malul Dunării, scrie Mediafax. Forţele de intervenţie ale ISU Mehedinţi au intervenit pentru a salva persoana blocată în autoturism. Din nefericire, eforturile echipelor de salvare au fost zadarnice, persoana pierzându-şi viaţa.

Tot în cartierul Grasca, autorităţile au intrvenit pentru a salva 20 de persoane din gospodăriile care au fost parţial afectate de aluviuni şi viiturile provocate de ploile abundente. Potrivit prefectului judeţuului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, inistraţii au fost transportaţi la baza nautică din municipiul Orşova unde vor locui până când echipele ISU şi voluntarii vor reuşi să îndepărteze pământul din perimetrul acestora, relatează Agerpres.

Tot în Orşova, ISU Mehedinţi intervine pentru a salva o gravidă.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate