Editura Evenimentul si Capital

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României salută decizia Tribunalului din Bruxelles în cazul fraţii Micula versus ROMATSA. îN CINCI ZILE TREBUIE RIDICATĂ POPRIREA DE PE CONTURILE ROMATSA

Viorel Micula obligat sa plateasca daune statului roman dupa ce a incercat sa execute silit ROMATSA
Autor: | | 3 Comentarii | 749 Vizualizari

Împiedicarea executării silite instituite de fraţii Ioan şi Viorel Miculă de către Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles salvează ROMATSA de la faliment.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) se alătură Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României(CNMR), după ce Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles a admis contestaţia executorie depusă de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA  împotriva executării silite instituite de fraţii Ioan şi Viorel Micula, astfel evitându-se falimentul ROMATSA, arată CNMR printr-un comunicat în care salută decizia instanţei.

Viorel Micula obligat să plătească daune statului român

Hotărârea pronunţată luni, 25 ianuarie a.c., are caracter executoriu şi stipulează ridicarea sechestrului în cel mai scurt timp (cinci zile), precum şi sumele care vor fi plătite ca daune morale de către Viorel Micula, statului român şi ROMATSA.Considerăm că evitarea intrării în incapacitate de plată a regiei reprezintă un mare beneficiu pentru poporul român, având în vedere rolul vital al controlorilor de trafic aerian în asigurarea vieţii şi securităţii cetăţenilor români.

Totodată, CNMR "este onorată să aibe alături Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), din cadrul ROMATSA, rolul celor reprezentaţi de Sindicat fiind vital în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor români. Domnul Gabriel Tudorache, Pre;edintele Sindicatului, va ocupa funcţia de vicepreşedinte al CNMR la nivel naţional pentru probleme specifice domeniului de activitate al ATSR", se arată în comunicatul CNMR remis redacţiei EVZ.

Tribunalul de la Bruxelles a respins ca tardive cererile formulate de intervenienţii Ioan Micula, SC European Food SA, SC Starmill SRL şi SC Multipak SRL şi l-a obligat pe Viorel Micula la plata unor daune morale de 5.000 de euro către statul român.

Cinci zile pentru a ridica poprirea de pe conturile ROMATSA

Reamintim că ieri Ministerul Finanţelor Publice - cel care a contestat la Bruxelles măsura executării silite instituite de Viorel Micula asupra sumelor datorate de Eurocontrol către ROMATSA - a anunţat că poprirea instituită asupra conturilor Romatsa trebuie să fie ridicată în termen de cinci zile de la data pronunţării deciziei, în conformitate cu hotărârea instanţei de la Bruxelles.

'Instanţa a constatat că 'nu se pune problema anulării sau revizuirii sentinţei arbitrale, pentru că nu este de competenţa tribunalului. Nici nu afirmăm că nu poate fi executată din motive de incompatibilitate cu dreptul Uniunii şi pentru că ar contraveni ordinii publice pentru că, având în vedere valoarea de lucru judecat, s-ar impune supoziţia că a fost pronunţată cu încălcarea legii. Este clar că decizia Comisiei - atâta cât aceasta rămâne în vigoare - justifică însă neexecutarea sentinţei arbitrale şi a făcut ca aceasta să-şi piardă caracterul actual şi de titlu executoriu. Prin urmare, face executarea sa nelegală', se arată în comunicatul Ministerului Finanţelor Publice.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate