Editura Evenimentul si Capital

Coadă la Micul Licurici numit Israel. După Liviu Dragnea hop și Klaus Iohannis cu angajamentul de a lupta împotriva antisemitismului din România | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 34 Comentarii | 5227 Vizualizari

Klaus Iohannis întreprinde o vizită oficială în Israel. Vizita aceasta, ca şi altele, trebuie raportată la vizitele externe ale lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte ne-a obişnuit cu călătorii peste hotare aflate sub semnul pragmaticului.

Asta înseamnă:

1. Iniţierea unei vizite externe numai şi numai dacă se impune.

2. Timpul rezervat unei vizite trebuie să fie cît mai scurt cu putinţă. 3. Soția e luată numai și numai dacă Protocolul gazdelor cere prezența soției.

Sub acest semn, vizitele externe ale lui Traian Băsescu au fost un model de prestaţie a unui Înalt funcţionar public în lumea modernă.

Conştient că o vizită în străinătate costă statul român şi, prin asta, contribuabilul, fostul președinte a eliminat orice notă de voiaj de plăcere.

Vizitele lui Klaus Iohannis contrastează strident cu modelul impus de Traian Băsescu, modelul corespunzător lumii europene, unde şeful statului e un simplu funcţionar de rang înalt şi nu un ţar sau un monarh.

Aşa cum deja au remarcat unii confraţi, actuala vizită în Israel se dovedeşte un nou voiaj de plăcere al lui Klaus Iohannis.

E limpede că între participarea la Consiliul European şi voiajul în Israel, Klaus Iohannis a preferat voiajul de dragul consoartei.

Consoarta murea să viziteze Locurile Sfinte păzită de SPP, asta pentru a se putea făli, la întoarcere, faţă de partenerele de bridge, de la Sibiu cum a mers ea pe acelaşi drum cu Mîntuitorul!

Evident, Mîntuitorul ducînd o cruce-n spate şi alai de soldați romani cu priviri reci.

Ea ducînd poşeta de lux şi alai de SPPiști cu priviri dulci.

Corecte şi mustrările privind întinderea nefirească a vizitei:

Patru zile în condițiile în care partea oficială s-a terminat chiar din prima zi.

Eu însă ţin să atrag atenţia asupra unui fapt mult mai grav decît cel al voiajului de plăcere.

De ce s-a dus preşedintele României în Israel?

Din acelaşi motiv pentru care Liviu Dragnea s-a dus tot în Israel cu Legea Defăimării în buzunar.

Pentru a-i încredinţa pe premier şi pe preşedinte că România e în avangarda luptei împotriva antisemitismului: „Revirimentul antisemitismului la nivel european şi internaţional cere un răspuns pe măsură, adecvat. Cred că educaţia este soluţia care duce la cunoaşterea potrivită a realităţilor istorice care au generat acele acte oribile. În acest sens, în 2009, în Bucureşti am dezvelit un monument dedicat victimelor Holocaustului. Autorităţile române sunt ferme şi sancţionează orice fel de formă de antisemitism şi negare a Holocaustului.”

Legea defăimării – am scris pe cristoiublog. ro – c-a fost iniţiată de Liviu Dragnea din credinţa că face astfel pe plac Micului Licurici:

„Cîteva site-uri au pus inițiativa lui Liviu Dragnea pe seama unei negustorii în urma căruia a fost primit bine în Israel.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate