Editura Evenimentul si Capital

CJ Hunedoara dă pe un cort cât pe o casă

Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara
Autor: | | 0 Comentarii | 243 Vizualizari

Pe motiv că, pe 11 septembrie, la Serbările Naţionale de la Ţebea, nu are unde să-şi primească invitaţii, Consiliul Judeţean Hunedoara cumpără, pe repede-nainte, un cort de 200 de metri pătrați pe care plăteşte nu mai puțin de 70.000 de lei. Suma echivalează cu preţul unui apartament în oraşele din zonă, sau chiar mai mare decât al unei case cu grădină din satele hunedorene.

Banii au fost aprobaţi vineri de consilierii locali, fără ca aceştia să ştie exact ce cumpără.

Şi-au imaginat un cort gigantic Suma de 70.000 de lei a apărut în proiectul de rectificare al bugetului CJ Hunedoara pe anul în curs, dezbătut vineri. „Prin ordin al Guvernului, toate corturile de care dispuneau instituţiile din judeţul Hunedoara (în special ISU – n.red.) au fost mutate în judeţul Timiş, pentru cazarea eventualelor grupuri de refugiaţi sirieni. Dorim să avem un cort, al nostru, care să fie folosit la toate manifestările la care Consiliul Judeţean este partener”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor (PSD). Până la urmă, rectificarea de buget, cu tot cu suma de 70.000 de lei pentru un cort, a trecut cu unanimitate de voturi. Chiar şi consilierul judeţean care a fost inițial reticent, Florian Toma (PNL) a declarat că a votat, totuşi, pentru rectificare, din două motive: „Nu ştiu cât de mare, din ce materiale şi ce dotări va avea cortul pentru că nici la şedinţa de comisii n-a reuşit nimeni sămi dea detalii. Cred că vor să cumpere un cort din acela, mare, cum este cel cu care vine Consiliul Judeţean Arad la serbările de la Ţebea, un cort de vreo 50 de metri lungime şi 20 lăţime, în care încap peste 500 de persoane. Am votat, totuşi, «pentru» deoarece proiectul de rectificare se referea şi la alte instituţii şi servicii care aveau nevoie urgentă de bani”.

Doar la comandă

Reprezentanţii CJ Hunedoara susţin că închirierea unor corturi de mari dimensiuni costă aproape cât preţul lor de cumpărare. „Conform legii, noi am consultat catalogul de produse şi servicii SEAP, iar acolo am constatat că închirierea unui cort de dimensiuni mai mari costă 250 – 290 de lei pe metrul pătrat pe zi, sumă la care se adaugă alte costuri pentru transport şi montaj. Am ajuns astfel la concluzia că închirierea unui cort de 200 de metri pătraţi este prea scumpă, iar achiziţia ar fi cea mai bună soluţie, mai ales că acel cort va fi folosit şi la alte manifestări”, a explicat şeful Serviciului Achiziţii din cadrul Consiliului Judeţean, Lia Goanţă. Ea adaugă că, în comerţ, nu se găsesc corturi de dimensiuni mari, acestea fiind făcute doar la comandă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate