Editura Evenimentul si Capital

OMENIREA a găsit civilizaţiile EXTRATERESTRE numai în propria imaginaţie, după 60 de ani de căutări fără rezultat. Un SAVANT explică ce se va întâmpla când EI ne GĂSESC pe NOI | LA FRONTIERA ŞTIINŢEI

Jill Tarter este doctor în astrofizică şi face parte din proiectul SETI
Autor: | | 7 Comentarii | 3304 Vizualizari

Poate ca acest subiect aprinde cel mai mult spiritele publicului şi a stârnit cele mai multe dintre teoriile conspiraţiei care fascinează umanitatea. A generat o întreagă literatură, o categorie cinematografică aparte şi a făcut subiectul a numeroase articole de presă.

Ideea existentei vieţii extraterestre este acceptată acum pe toate continentele planetei noastre şi milioane de oameni au chiar reprezentări clare pentru fiinţele care ar putea să ne viziteze din spaţiu. În cultura noastră deja sunt o prezenţă fiintele inteligente de pe alte planete.

În ciuda acestor credinţe şi a unor documente foarte interesante provenite din arhivele mai multor servicii secrete, cel mai avansat program de identificare a inteligenţei extraterestre nu a reuşit să găsească nimic palpabil timp de 60 de ani.

Programul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), destinat căutării civilizaţiilor extraterestre, priveşte şi “ascultă” stelele de şase decenii, cu scopul să găsească semnele vieţii inteligente avansate în Univers.

Savanta Jill Tarter, doctor în astrofizică, a explicat de ce nu a reuşit umanitatea să descopere dovezi ştiintifice clare care să demonstreze definitiv existenţa civilizaţiilor extraterestre, deşi scotoceste cerul de peste 60 de ani cu telescoape tot mai performante şi avansate.

Explicaţiile oferite de Jill Tarter au fost preluate de mai multe publicaţii ştiinţifice după ce savanta a acordat un intervu în luna februarie a acestui an.

"Nu putem defini inteligenţa şi nu o putem detecta de la distanţa. Deci, suntem blocaţi folosind un proxy. Şi acel proxy pentru noi a ţinut întotdeauna de tehnologie”, a explicat Tarter

Programul SETI urmăreşte să identifice semne ale existenţei tehnologiei în Univers, prin cautarea de unde radio şi semnale laser care nu pot să provină din surse naturale şi sunt generate de tehnologii ale unei civilizaţii extraterestre.

În ultimii 60 de ani căutarea a avansat foarte mult, dar nu suficient pentru a face descoperirea pe care întreaga umanitate o aşteaptă.

Sunt puse în funcţiune telescoape tot mai puternice si performante si oamenii de stiinta spun ca sunt optimisti, mai ales dupa ce au descoperit că frecvenţa planetelor în Univers este mult mai mare decât se credea când a fost demarat programul.

 "Când eram studentă, au existat 9 planete. Acum ştim că sunt mai multe în sistemul nostru solar”, a explicat Jill Tarter în interviul prezentat si pe site-ul SETI.

Oamenii de ştiinţa pot identifica acum mai usor planetele care sunt asemănătoare Pamântului şi care ar putea să găzduiască viaţa în forma cu care oamenii sunt obişnuiţi. Cercetarea SETI a fost concentrată apoi acolo unde a fost determinată existenţa unor astfel de planete. Cu toate acestea, căutările savanţilor au rămas fără rezultat.  

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate