Editura Evenimentul si Capital

Cioloș vrea DEZBATERE "de substanță" din care să rezulte o Constituție "adaptată"

Dacian Cioloș
Autor: | | 0 Comentarii | 82 Vizualizari

Premierul Dacian Cioloş a spus că este necesară o reformă profundă a statului pentru ca România să se poată dezvolta, informează Agerpres. El a adăugat că modificarea Constituției nu se poate face fără o dezbatere și consens reale ale societăți.

"În 2018, România va celebra centenarul Marii Uniri. 100 de ani au însemnat cicluri dramatice de la totalitarism către democraţie, de la războaie şi crize profunde la integrarea în NATO şi UE. Dacă vrem ca România să crească, dacă vrem ca România să se dezvolte, avem nevoie de o reformă profundă a statului, avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, le asumăm. (...) Avem nevoie de dezbateri de substanţă din care să rezulte o Lege Fundamentală adaptată, care instituţional să reflecte lecţiile şi experienţele democratice pe care le-am parcurs deja ca stat şi care ca substanţă să reflecte consensul real al societăţii asupra drepturilor şi libertăţilor de care dorim să ne bucurăm şi pe care le merităm toţi ca cetăţeni", a declarat Cioloş, la şedinţa festivă a CCR prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1866 şi a 25 de ani de la adoptarea celei din 1991. 

El a precizat că printre cele mai importante principii consfinţite prin Legea Fundamentală este independenţa justiţiei. Un alt principiu consfinţit de Legea Fundamentală este legat de drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, a adăugat prim-ministrul. 

"Aniversarea de astăzi a Legii Fundamentale are o dublă dimensiune: una care se leagă de crearea şi consolidarea României ca stat, cealaltă de recreare a României în etapa post-comunistă - un important element comun: parcursul democratic al României. Parcursul nu a fost unul liniar. Am avut deopotrivă perioade tulburi şi perioade de limpezime, de construcţie. Avem datoria de a menţine acest parcurs democratic constant. Direcţia şi echilibrul ni le dă Legea Fundamentală", a spus Cioloş. 

Potrivit acestuia, în prezent, România este "un pol regional de stabilitate, de valori democratice, de creştere economică". 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate