Editura Evenimentul si Capital

Cioloș devine prizonierul Sistemului. Și cu asta ce-am făcut?

Simona Ionescu, redactor-şef Evenimentul zilei
Autor: | | 19 Comentarii | 2132 Vizualizari

Nu știu de ce premierul Cioloș s-a dus la Comandamentul de iarnă de la Interne. Nu cred că a văzut chestia asta în Franța. De la un tehnocrat aștept să-i lase pe miniștrii să-și facă siguri treaba, să se lupte cu iarna, cu incendiile și puhoaiele revărsate, să facă strategii pentru agricultură și pentru economie. Dacă dau în bară, să-i schimbe, că de aceea e șeful Guvernului! Poate evalua incompetența.

Nu cred că în alte țări europene se petrec altfel lucrurile. În schimb cred că e un alt semn că pemierul Dacian Cioloș devine prizonierul Sistemului. Și cu asta ce-am făcut?, vorba celebrului cuplet interbelic al lui Constantin Tănase.

Pentru cei mai tineri, care n-au auzit de artistul si pamfletarul Constantin Tănase, dar și spre aducere aminte - dovadă că istoria se repetă! - reproduc cupletul din anii 40. Poate fi ceva mai actual? Şi cu asta ce-am făcut? Ne-am trezit din hibernare Şi-am strigat cât am putut: Sus Cutare! Jos Cutare!? Şi cu asta ce-am făcut? Am dorit, cu mic, cu mare, Şi-am luptat, cum am ştiut, S-avem nouă guvernare? Şi cu asta ce-am făcut? Ca mai bine să ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în săracie? Şi cu asta ce-am făcut? Ia corupţia amploare, Cum nicicând nu s-a văzut, Scoatem totul la vânzare? Şi cu asta ce-am făcut? Pentru-a câştiga o pâine, Mulţi o iau de la-nceput, Rătăcesc prin ţări străine? Şi cu asta ce-am făcut? Traversam ani grei cu crize, Leul iar a decăzut, Cresc întruna taxe-accize? Şi cu asta ce-am făcut? Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte, Şi cu asta ce-am făcut? Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicând nu s-a văzut, Ţara-i plină de vedete, Şi cu asta ce-am făcut? Pleacă-ai noştri, vin ai noştri! E sloganul cunoscut; Iarăşi am votat ca proştii, Şi cu asta ce-am făcut?

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate