Editura Evenimentul si Capital

Cine va primi AJUTOARE de URGENŢĂ în valoare de milioane de lei

Şedinţă de Guvern
Autor: | | 0 Comentarii | 206 Vizualizari

Guvernul a decis, în şedinţa de astăzi, ca un număr de 709 familii şi persoane singure afectate de incendii, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 2,135 milioane lei.

Familiile şi persoanele singure care beneficiază de aceste ajutoare sunt din 35 de judeţe şi din Bucureşti, anunţă Executivul printr-un comunicat de presă.

Din numărul total de beneficiari, 609 familii şi persoane singure se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

"Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile care urmează să primească ajutor financiar suferă de afecţiuni grave de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată sau intervenţii chirurgicale costisitoare neacoperite în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate", precizează Guvernul.

Alte 85 de familii se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii care le-au afectat locuinţele, iar 15 familii au nevoie de sprijin după ce locuinţele şi anexele gospodăreşti le-au fost afectate de inundaţii sau fenomene meteorologice periculoase.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi pe baza anchetelor sociale realizate de Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială. Sumele se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, se mai arată în comunicat.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X