Editura Evenimentul si Capital

Cine şi-ar fi închipuit? Adevărul despre Adriano CELENTANO | VIDEO

Este, într-adevăr, incredibil.
Autor: | | 0 Comentarii | 7224 Vizualizari

"Am două ocupaţii. Una mi se trage din copilărie...”.

Declaraţia îi aparţine celebrului şi apreciatului artist Adriano Celentano. „Cine şi-ar fi închipuit că Celentano va ajunge din ceasornicar, cântăreţ!”, nota presa italiana. Da este, într-adevăr, incredibil, aşa cum incredibil este faptul că astăzi, artistul a împlinit vârsta de 77 de ani!

Bunul prieten al lui Adriano Celentano, solistul Jovanotti, spunea nu demult că, deşi are o vârstă înaintată, „Celantano este la fel de proaspăt şi plin de energie, ca în tinereţe. "Este unul dintre cei mai interesanţi şi inteligenţi oameni pe care îi cunosc", a declarat Jovanotti, citat de Hot Arena.

Un rebel

Celantano s-a născut pe 6 ianuarie 1938 la Milano, debutând în muzică la frageda vârsta de 12 ani. În ciuda succesului muzical imens, Celentano nu şi-a trădat meseria şi pasiunea primară: cea de ceasornicar! "Am două ocupaţii. Una mi se trage din copilarie, cea de ceasornicar. A doua mea profesie este cea de artist. Aceasta s-a transformat în principala mea activitate. Mă folosesc de ea pentru a aduce în faţă ceea ce cred", declara  Celentano într-un interviu.

Rebel, haios, hotărât, un timbru al vocii special, un personaj. Apărător al unor cauze menite să stârnească polemică. A ieşit întotdeauna în evidenţă pentru că s-a născut neiubitor de tipare. El reprezintă un apreciat capitol din istoria cântecului italian, şi nu numai.

Celentano s-a născut  într-o familie originară din regiunea Puglia din sudul Italiei. Adolescentul Celentano va renunţa la şcoală pentru a “exercita” diverse meserii, printre care se numără cea tocmai menţionată: cea de ceasornicar. La 18 mai 1957, tânărul rebel participă la primul festival italian de rock and roll, cu melodia “Ciao ti diro”, acompaniat de trupa sa, “Rocky Boys”. Festivalul va însemna un mare triumf pentru Celentano, acest lucru trasându-i, de fapt, drumul pe care avea să-l urmeze cu adevărat. Cei care s-au ocupat de biografia lui i-au împărţit cariera în mai multe “faze”. Prima fiind aceea a rock’n roll-ului.

Ca pe arcuri

Stilul său nonconformist de a dansa a făcut să se nască un mit. Şi anume acela numit “del Molleggiato” (flexibil, ca pe arcuri). În 1966, presa italiană îl clasa drept “anticipator al tezelor eco­logiste” după ce lansează melodia “Il ragazzo della via Gluck”, strada din Milano, unde s-a născut. În 1970 câştigă premiul întâi la Sanremo cu melodia “Chi non lavora non fa l’amore”, în duet cu soţia sa, Claudia Mori. De altfel, în anii ’70 şi la începutul anilor ’80 devine rege al box office-ului italian, jucând în filme realizate cu buget mic. Unul dintre cel mai de succes filme în care a jucat este considerat şi acum de critică “Serafino” (1969). În anii ’80 se transformă în protagonist al comediei cinema­tografice şi debutează ca “tele-predicator” în emisiunea de televiziune, devenită legendară, “Fantastico 8”. Pe atunci, fiind deja cunoscut pentru reacţiile sale în forţă, i-a invitat pe telespectatori să-şi închidă televizoarele pentru cinci minute, în semn de manifest pentru pace în lume (în 1987, în timpul emisiunii “Fantastico”).

În faţa Papei

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate