Editura Evenimentul si Capital

Cine primeşte tichet pentru a merge la grădiniţă. Condiţia impusă de Guvern

15-05/gradinita-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 610 Vizualizari

Guvernul a stabilit printr-o hotărâre metodologia de aplicare a Legii nr. 284 din 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii modeste.

Guvernul a stabilit printr-o hotărâre metodologia de aplicare a Legii nr. 284 din 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii modeste.

Tichetele au o valoare de 50 de lei pe lună şi vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte sau rechizite. 

De aceste tichete sociale vor beneficia părinţii copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani şi care au mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie.

Mecanismul de acordare a tichetului nu ia în calcul ajutorul social, alocaţia pentru copii, bursele sau subvenţiile agricole. Hotărârea Guvernului precizează că singura condiţie pentru ca tichetul să fie acordat este prezenţa copilului la grădiniţă, educatorii fiind aceia care ţin prezenţa copiilor. 

Copiii eligibili pentru acest program sunt identificaţi de asistenţii sociali din primării, pe baza unui dosar social. Cei care primesc deja beneficii sociale care atestă încadrarea sub pragul de venit nu mai trebuie să facă un nou dosar, copiii lor devenind automat eligibili.

În hotărârea de guvern se precizează că stimulentul este acordat pentru perioada septembrie - iunie, pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere completată de părinţi. Tichetele vor fi distribuite de primării, iar banii necesari se asigură de la bugetul de stat.

Un alt act normativ urmează să prevadă repartizarea pe judeţe a sumelor alocate în 2016, în funcţie de numărul de copii înscrişi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate