Editura Evenimentul si Capital

Ion Cristoiu: Cred că scopul PSD este ruperea PNL. Surse: PSD pregăteşte scoaterea UDMR de la guvernare | LIVE TEXT

14-05/13273027861_1-465x390
Autor: | | 11 Comentarii | 2725 Vizualizari

Premierul Victor Ponta a declarat că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL. El a subliniat că cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma, ar trebui să plătească.

Ion CristoiuPe mine nu mă interesează exit-poll-ul, ci că domnul Dragnea vorbea, când bombănea cu domnul Iliescu, de 43% pentru PSD. Asta explică şi de ce domnul Ponta n-a ieşit imediat. Înseamnă că el nu era sigur de rezultate. 

Gheorghe Flutur, secretar general PDL- numărătoarea paralelă PDL pentru 47,34% secţii de votare, adică 8.800 din secţii: PSD 34,4%, PDL 12,1%, PNL 13,2%, PDL 18,1, PMP 6,9% Diaconu 8,4%, UDMR 8,2%, PRM 2,8, PP-DD 3,4%. Forţa Civică 2.1%. Restul 7%

Ion Cristoiu: Victoria PSD-ului este o victorie a extremismului în Europa. Discursul a fost "Mândrii că suntem români!", la Bruxelles. La prezidenţiale această atitudine, "a venit Joe Biden, să trăiţi!", "a venit Barroso, să trăiţi!", nu va prinde. 

Ion M. Ioniţă: Încă o dată electoratul românescu a demonstrat că e mai deştept decât clasa politică pe care o are. 32% au votat.

Rareş Bogdan: Plângere penală: Ponta reclamă fraudă electorală, peste 20.000 de turişti au votat în Ilfov.

Gheorge Flutur: PDL nu a greşit niciodată. La 25% din secţiile numărate PDL avea 17%.

Rareş Bogdan: Numătoarea paralelă a PNL, după ce s-au numărat voturile din 35% de secţii de votare: PDL 12%, PNL 12%, PSD 33-35%, PMP 7%. Restul unde sunt?

Ion Cristoiu: Domnul Ponta, la plecarea de la sediu PSD, că mâine la ora 12.00, în biroul domnului Tăriceanu vor avea prima şedinţă USL.

Radu Moraru: Este deranj mare la PSD pentru că Victor Ponta spera să ia mult peste 40% şi o sa ia sub 40%. Şi mai este o veste buna, avem cu 1,8 milioane de votanţi decât peste ceea ce se estima. 

Asta înseamnă că ori avem o fraudă foarte mare, ori că avem 8-900 de mii de români foarte supăraţi care au sancţionat PSD-ul. 

Avem 15% care nu ştim unde s-au dus. 

Eu vă spun, la cât de negru era astăzi, nu va mai candida la preşedinţie.

Rareş Bogdan: O ultimă ştire, PSD pregăteste scoaterea UDMR de la Guvernare şi punerea liberarilor în locul lor.

Ion Cristoiu: Rezultatul lui Mircea Diaconu îl ştiam de acum o lună. De 15%.

Ion M. Ioniţă: Dacă PNL lua 20%, nu mai avea niciu trădător.

Norica Nicolaie: Ce a făcut Victor Ponta este să îşi dea şansa unui candidat la prezidenţiale. Propunera făcută de Ponta este o şansă pentru prezidenţiabilui Victor Ponta, în nici un caz nu este ceva bun pentru PNL şi pentru România. 

Vreau să le amintesc acestor domni din PSD ceea ce spunea Brătianu "PNL nu este de vânzare", (...)dacă sunt membrii de vânzare, şi cu siguranţă sunt, să îşi ia preţul să să plece. 

Ne vom asuma rezultatul alegerilor, vom da mâine, după şedinţă, o declaraţie. 

Ion Cristoiu: Avem indiferent, 40-39%, avem o realitate, partidul principal de guvernământ după toate încălcările statului de drept (...) a câştigat alegerile. 

Pe de altă parte, Mircea Diaconu, şi la Bucureşti a câştigat 15% (...) demonstrează imbecilitartea ANI.

Bogdan Chirieac: La Galaţi, domnul Mircea Diaconu are scorul de 15%. Alianţa trădătorilor din PNL a influenţat decisiv rezultatul acestor alegeri, Asta este problema PNL-ului şi a lui Klaus Iohannis. 

Elena Udrea: Sigur, dreapta nu a făcut o mare performanţă, dar nici ce a făcut domnul Ponta nu este, 2 milioane de voturi nu este cine ştie ce.

Exit-poll-ului realizat de CURS Avangarde, prezentat de TVR: Alianța politică PSD-UNPR-PC a obținut 41,01% la alegerile europarlamentare de duminică, PNL - 14,92%, iar PDL - 11,82%.

Lavina Şandru: Pentru ca planul lui Traian Băsescu să reuşească "pierd şi eu, dar Victor Ponta nu va ieşi preşedinte", trebuie să vedem cine va fi preşedinte. 

Sorin Roşca Stănescu: Visul acesta a lui Ponta, se va transforma în coşmarul lui Ponta.

Bogdan Chirieac:  Eu cred că vrea tot PNL-ul. Eu cred că fără 51%, domnul pierde prezidenţiale. El se doreşte pe sine candidat USL, la prezidenţiale. 

Chestiunea asta nu este luată în calcul de Victor Ponta, că stampila PNL rămâne la domnul Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu: Cred că scopul PSD este ruperea PNL, mai întâi o aripioare. 

Cosmin Guşă: Poate fi foarte mult spectacol în această seară. Eu, în această seară, uitându-mă la scena PSD-ului pe care o domina Ponta, văd germenii înfrângerii acestui socialism guevarist triumfător în mod evident. Nu cred că în această toamnă Ponta va avea curajul să candideze cu acest scor. (...) Aici a fost o banalitate.

De aia şi-a permis şi PNL să fie superficial, din nefericire pentru Crin, care a tratat superficial alegerile, de aia şi-a permis şi PDL-ul să fie atât de superficial... (...) Eu sunt supărat pe Crin, la modul amical, pentru treburile pe care le-a făcut în ultima perioadă având o oportunitate extraordinară. Însă atunci când un aparat bine hrănit de la bugetul guvernamental, bine furajat, începe să se aşeze pe tine, asta e povară grea. Iar Antonescu, în loc să fie atent să-şi ia măsurile de prevedere ca să nu fie strivit de bovina din zonă, a preferat sa spună "Reuşesc, voi fi foarte inteligent, strategiile mele sunt sofisticate". Nu este aşa în România. În România e cu banii. Baronii au acces la bani, baronii ştiu să împartă banii. Toţi primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene au fost, într-un fel sau altul, influenţaţi să voteze. Dar eu vă spun: vestea nu este proastă pentru democraţia din România. Concluzia ar fi: Chiar aşa au ajuns românii, să voteze un partid de baroni penali care ajung la închisoare pe fapte dovedite şi să ne reprezinte în Parlamentul European? Atât de jos este această ţară? Da, azi aşa pare. Numai că nu va fi aşa până la final. Finalul va fi la finalul acestui an!

Bogdan Chirieac: Dacă diferenţa este, la aceste alegeri, de 43% la 14%, Victor Ponta este viitorul preşedinte al României. 

Cosmin Guşă: Nimic nou, nicio surpriză. Ceea ce a trebui să se întâmple, s-a întâmplat. Suntem într-un moment în care trebuie să tragem nişte concluzii, dincolo de lauda deşanţată a celor care sunt la guvernare. Nu înţeleg dezamăgirea lui Crin Antonescu, care a obţinut un rezultat foarte bun în ciuda presiunilor.

În România nu au putut să câştige extremiştii, pentru că Victor Ponta a interpretat foarte bine rolul populismului, prin susţinerea baronilor. 

Este o sarabandă a minciunii, care poate să fie exemplificată prin acest "USL trăieşte", care este un non-fapt. Nu există acest lucru. USL sigur că nu mai trăieşte. În momentul în care îţi asumi o campanie electorală cu acest slogan, în momentul în care vii şi la finalul campaniei electorale tot cu acest slogan rămâi, pe mine, ca om încă cu mintea la el acasă, mă sperie şi mă sperie în acelaşi timp faptul că românii nu par să sesizeze, cel puţin această mai puţin de o treime care a votat, nu par să sesizeze pericolul acestei sarabande şi acestei spirale a minciunii în care Ponta a intrat, în care pare foarte serios, o practică şi i se pare că va ţine. Nu va ţine!

Pentru că vestea proastă, pe care el o dădea ca o veste bună pentru PSD, este că, în această seară, dacă Blaga rămâne calm, şi nu rămâne sub influenţa unor oameni de pe lângă Ponta, se pot naşte germenii unei opoziţii mult mai puternice decât opoziţia din 2004

Bogdan Chirieac: Vor fi două direcţii, după anunţarea rezultatelor alegerilor, mâine dimineaţa. PSD pe la 39% şi PNL pe la 18-19%.

Sorin Roşca Stănescu:  Era previzibil acest rezutat dacă luăm în calcul cozile de topor. Mesajul lui Crin Antonescu, indiferent dacă va mai fi la conducerea PNL, greu de prevăzut că acest partid se va rupe şi se va duce, fie şi într-o felie consistentă, alături de Victor Ponta. 

Declaraţii Crin Antonescu: Vom demonstra că PNL îşi respectă principiile, că PNL nu ia mită. Indiferent de ext poll-uri şi indiferent de rezultatul acestor alegeri, nu vom lăsa România pe mâna baronilor roşii. Bătălia politică a acestui an este esenţală. Opţinea PNL a fost făcută.

Indiferent de rezultatul acestor alegeri, îi asigur pe români, pe cei care au votat PNL, că PNL îşi va respecta demnitatea, principiile şi hotărârile, că PNL nu ia mită, că PNL este singurul partid care pe baza principiilor şi în virtutea unor valori, a fost capabil să părăsească o guvernare şi ca atare nu poate fi ademenit cu un loc mai mult sau mai puţin călduţ la guvernare. Nu vom lăsa România pe mâna baronillor roşii. PNL va fi, aşa cum e consacrat, principala forţă politică în luptă în continuare în toamna acestui an, împotriva pesedizării României.

Sorin Roşca Stănescu: Media ext-poll-urilor, că pe aicea este realitatea. Pentru mine nu este o surpriză rezultatul PNL, pentru că s-au făcut câteva greşeli. Nu plecarea din USL, ci modul în care au plecat, trebuia să rămână să fie dat afară. A doua greseală a fost cea  în care au tratat situaţia cu Mircea Diaconu. 

Ion Cristoiu: E o prostie asta cu USL trăieşte. Probabil că scenariul este de rupere a PNL. Dacă aţi vedea alături de Victor Ponta erau două momâi: Unul era Gabriel Oprea, preşedintele unui partid UNPR, şi Daniel Constantin, preşedintele PC. A vorbit numai domnul Ponta. Darcă ar fi venit şi Tăriceanu, probabil că ar fi dat din cap. Faptul că ei doi nu au vorbit, arată că e o falsă alianţă.

Bogdan Chirieac: Eu nu cred în aceste exit-poll-urile. Sper să nu fie o tentativă uriaşă de fraudă. Ceea ce nu spune domnul Ponta, este "să reformăm USL-ul" este cu alt candidat la preşedinţie, cu el. Şi nu cred că PNL-ul va avea premierul.

Declaraţie Victor Ponta: Noi îi vrem înapoi pe cei care cred în USL

Vreau să mă angajez că tot ce am promis vom duce mai departe. De mâine, şi vorbesc în numele USD, suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL, pentru a reporni proiectul pe care românii l-au votat în 2012. E o mână întinsă pentru că semnalul dat de elctoral este unul foarte clar.

Cred că toţi europarlamentarii noştri vor avea o misiune extrem de grea, apărarea românilor, în faţa exremişilor care câştigă teren în Europa. 

Am organizat corect, eficient, încă un proces electoral. Acest Guvern au organizat corect, democratic aceste alegeri. Era foarte important ca România să treacă încă o dată acest test al democraţie: alegeri corecte, alegeri democratice. 

Este de datoria noastră, a celor care facem politică, să convingem oamenii să participe la vot. 

Dacă acum, aşa cum apare în toate exit-poll-urilor, este peste 40% înseamnă că am reuşit să convingem. 

Pentru alianţa noastră e un rezultat deosebit, care depăşeşte cu mult ce am onţinut în 2007 şi în 2009. Este un mesaj că am mers cu PSD, cu alianţa pe care o avem, cu PC şi UNPR, în direcţia dorită de electorat. Este important în bătălia pe care o ducem de zece ani faptul că noi am obţinut un scor de 40%, iar partidul preşedintelui un scor de 6%, egal cu al lui Mircea Diaconu, pe care îl felicit. Este evident că rezultatul pe care îl obţinem e justificat de faptul că păstrat proiectele şi programul USL. Oamenii ne-au văzut în mod corect ca cei care nu ne-am răzgândit. Cred că a fost un mesaj din partea alegătorilor pentru cei care au jucat la poker soarta USL sau a propriului partid,

Elena Udrea: A fost o zi foarte grea, dar foarte fumoasă pentru noi. Aşteptăm numărătoarea finală, dar pentru un partid de doar trei luni este o performanţă. Aşa cum stau acum lucrurile avem trei europarlamentari. Scorurile obţinute de partidetele de centru treapta, arată că dezbinarea nu ne face bine, De aceea noi am făcut o invitaţie la dialog, să găsim un candidat care să reprezinte dreapta.

(Succesul se datorează partidului sau preşedintelui?) Cred că succesul se adresează în mare parte preşedintelui, pe de altă parte este şi un efort din partea partidului.

Eu nu am avut oameni în toate secţiile de votare, pentru că ne-am temut de fraude electorale, ca urmare ne-am atenţionat toţi oamenii să nu plece până nu se numără toate voturile. 

Ion Cristoiu: E ruletă rusească să pui prag la alegeri, la care Antonescu îşi joacă partidul, nu pe el

Problema la PNL nu a fost faptul că au trădat baronii, problema este că partidul are un scor foarte bun faţă de uriaşa operaţie pe care au făcut-o. Să pleci de la USL după ce au făcut toate ticăloşiile împreună cu USL, inclusiv tentativa de lovitură de stat care a fost suspendarea preşedintelui, trecerea lui Crin Antonescu către statul de drept, deci către electoratul de tip Băsescu, s-a făcut foarte târziu. E foarte greu, e o nebunie să-ţi propui 20%. E chiar un rezultat foarte bun, în condiţiile de acum. S-au rupt prea târziu. Niciun lider de partid n-a spus 'Îmi pun prag!'. Nu există aşa ceva la alegeri. E ruletă rusească. E o ruletă rusească la care Antonescu îşi joacă partidul, nu pe el

Dacă deschide succesiunea, da. Dacă rămâne el, dar va fi un dezastru de imagine, va fi greu să-l dai jos. În momentul în care-l pui pe Iohannis, trebuie să faci congres. Ai făcut congres...

Este o aberaţie ce a făcut Crin Antonescu, deschiderea "succesiunii", când a fost cazul de "divorţ". Acest partid are potenţial pentru prezidenţiale. Acest partid a fost îngrobat de disputa dintre Ponta şi Crin Antonescu.

A fost o greşeală enormă a ANI, că acea chiţibuşărie a ANI, corectă în Germania, a fost exploată foarte bine de Mircea Diaconu. 

Ludovic Orban: "Români treziţi-vă!" . El a cerut ajutorul românilor PNL să nu mai stea acasă şi să voteze şi altceva decât "mafia roşie". 

Despre rezultatul lui Mircea Diaconu, Ludovic Orban a declarat că este "un rezultat frumos pentru un candidat independent", dar a subliniat că a avut susţinere mediatică din partea unui post de televiziune care l-a prezentat ca pe o victimă. 

Învitat, duminică seara, la Realitatea TV, jurnalistul Ion Cristoiu a comentat lipsa unui discurs din partea preşedintelui PSD, Victor Ponta, care a preferat să stea în spatele liderilor PSD şi a soţiei sale, Daciana Sârbu, în loc să vorbească despre victoria oţinută de Alianţa PSD-UNPR-PC. 

"Ne-a dat un talk-show la care a venit Iliescu, care cred că nici nu ştie unde a venit, şi un Dragnea. Şedeau de vorbă ca bătrânele pe lângă gard. (...) Civilizaţia politică şi bunul simţ, dacă el mai are bun simţ, cereau să clămpănească acum, aşa cum au făcut toţi liderii partidului. Nu e corect. Mi-a dat pe Dragnea. Ce treabă avea Iliescu cu voturile? Noi nu am avut o declaraţie oficială normală, cum fac în toate ţările lumii civilizate. (...) Şi ăla care pierde... Liderul vine şi trăncăneşte două minute... Nu poţi să-mi dai o bârfă între Ion Iliescu şi Liviu Dragnea, în loc de discursul lui. Asta înseamnă că puţin îi pasă, are televiziune, are CNA, are sondaje de opinie, ce-i mai pasă?! ", a spus Ion Cristoiu.

Preşedintele executiv al PSD a declarat că scorul obţinut de Alianţa PSD-UNPR-PC la europarlamentare a fost unul dintre cele mai bune. În schimb, liderul social-democrat a susţinut că rezultatul slab obţinut de liberali arată că partidul a fost "taxat" de alegători.

"E rău pentru PNL, arată greşeala pe care a făcut-o ieşind din USL. E unul dintre cele mai mari scoruri pe care le-a avut PSD până acum. Diaconu are cât un partid, cât PMP", a spus Liviu Dragnea. 

Părerea i-a fost împărtăşită de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. "E eşecul lui Crin, categoric", a spus şi Iliescu.  
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate