Editura Evenimentul si Capital

Cine îl poate opri pe Donald Trump?

Paradoxul Trump: un produs 100% al sistemului american , pe care acesta încearcă să-l blocheze FOTO:AGERPRES
Autor: | | 18 Comentarii | 2539 Vizualizari

Miliardarul american pare mai puternic decât întregul „Establishment” republican. Toate tentativele Partidului de a-i bara drumul eșuează lamentabil

Degeaba au făcut cartel electoral Ted Cruz și John Kasich, în tentativa de a-l bloca pe Donald Trump! Efectul pare să fi fost inversul celui scontat. Mogulul a câștigat en fanfare alegerile de marți noaptea din toate cele cinci state: 65% în Rhode Island, peste 55% în Pennsylvania, Connecticut, Maryland și Delaware. Cu aceste rezultate, el obține circa 988 de delegați din cei 1237 necesari pentru a obține fără probleme învestitura republicană.

La mare distanță în urma sa, Cruz (543 de delegați) și Kasich (152), nu mai au altă miză decât de a încerca să-l împiedice pe Trump să atingă pragul de 1237. Astfel, s-ar putea materializa speranța „Establishment”-ului republican: o convenție de partid extraordinară, la Cleveland, în iulie, la care delegații desemnați ar deveni liberi să voteze în favoarea ORICĂ- RUI candidat. Inclusiv a unuia nou, care nu a participat în alegeri.

Rolul câștigătorului

Doar că sondajele de opinie arată că aproape 80% dintre americanii de rând, simpatizanți ai republicanilor, nu agreează ideea unui intrus politic, ci vor să fie desemnat unul dintre cei trei rămași în cursă: Trump, Cruz, Kasich. De aici, a doua dificultate: alegătorii vor „înghiți” foarte greu desemnarea lui Ted Cruz, să zicem, în locul lui Trump, dată fiind diferența uriașă dintre ei. Trump îl ironiza pe Cruz marți noaptea: „Are 500 de delegați și 5 milioane de alegători mai puțin ca mine și speră să câștige la Cleveland?” Donald Trump, deși conștient că ținta de 1237 de delegați este o misiune aproape imposibilă, face toate eforturile posibile de a se apropia cât mai mult de acest prag, astfel încât desemnarea unui alt candidat, plasat mult în urma sa, să fie privită de americani ca IMORALĂ.

În acest scop, mogulul new-yorkez pune mai mult aplomb în rolul pe care l-a jucat de la început în aceste alegeri: cel de câștigător natural. „Mă consider candidatul firesc. Câștig. Din punctul meu de vedere, totul este încheiat.”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate