Editura Evenimentul si Capital

Cine este Judecătorul CONSERVATOR numit de Trump la Curtea Supremă

Trump, Gorsuch și soția acestuia
Autor: | | 5 Comentarii | 797 Vizualizari

Pe locul rămas vacant în urma decesului din februarie 2016 al lui Antonin Scalia, Trump a ales un magistrat protestant de 49 de ani, Neil Gorsuch.

A fost una din promisiunile candidatului Donald Trump în fața alegătorilor: în caz de victorie, va numi imediat un judecător conservator la Curtea Supremă, pe postul vacant de aproape un an, după moartea lui Antonin Scalia.

La zece zile de la învestirea sa, al 45 președinte a anunțat marți că l-a ales pe Neil Gorsuch, un magistrat din Colorado, pentru a face parte din instanța americană supremă.

Înconjurat de Neil Gorsuch și de soția acestuia, președintele Statelor Unite l-a salutat pe noul judecător drept un om „care posedă competențe juridice remarcabile, un spirit sclipitor, de o disciplină considerabilă și care se bucură de sprijin din ambele tabere (politice)”.

Gorsuch, fiul primei femei care a condus Agenția de Protecție a Mediului, în perioada lui Ronald Reagan, Neil Gorsuch, în vârstă de 49 de ani, este diplomat al Universității Columbia, aș școlii de drept de la Harvard și are un doctorat în filosofia dreptului la Oxford.

De confesiune protestantă, acest magistrat al Curții de Apel din Colorado este cunoscut pentru „tradiționalismul” său, a faptului că preferă o interpretare literală a textelor juridice.

Aflat lângă Trump, noul judecător a declarat:

„Respect faptul că în ordinea noastră juridică, este misiunea Congresului și nu a tribunalelor să scrie noi legi.”

Prin această abordare, care se opune unei interpretări mai largi a textelor, Neil Gorsuch se apropie de poziția conservatoare a lui Antonin Scalia.

După cum cere Constituția, nominalizarea trebuie validată de Senat, unde Gorsuch va avea nevoie și de sprijinul democraților. Într-adevăr, el are nevoie de 60 de voturi, iar numărul senatorilor republicani este de numai 57.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate