CIMITIRUL DIAVOLULUI, tărâmul din care mulţi nu s-au mai întors, iar în cadavrele animalelor nu puterezesc
- Agrama Andreev
- 8 decembrie 2014, 12:21
În "Cimitirul Diavolului", o regiune situată în mijlocului unei păduri din Krasnoyarsk, Rusia, aproape nici iarba nu creşte. Privit de sus locul din apropiere de satul Kova, are formă ovală, înconjurat de copaci, dar pustiu. Chiar dacă de-a lugul timpului echipe de cercetători au plecat spre tărâmul în care se petrec fenomene inexplicabile, mulţi dintre aceştia au dispărut, iar cei care s-au întors au mărturisit că înainte de a ajunge la destinaţie aparatura li s-a defectat brusc, iar starea de rău a pus stăpânire pe ei. Oamenii s-au plns de dureri de cap, greaţă şi stări inexplicabile de anxietate.
Potrivit Descoperă.ro, între anii 1980-1990, în total 75 de persoane, inclusiv trei grupuri organizate, nu s-au mai întors niciodată. Animalele şi păsările evită zona, dar cele care se rătăcesc în "Cimitirul Diavolului" mor în mod inexplicabil, iar cadavrele lor nu se li descompun.
În anii 1920, un expert în creşterea vitelor, pe nume Semchenko, a vrut să cerceteze poiana, despre care se spune că are o gaură chiar în centru. El a aruncat în gaură o funie cu o greutate în capăt, dar după zeci de metri aceasta nu atinsese încă fundul. Exploratorul a observat că doar în apropierea acestei găuri erau cadavre de păsări, iar carnea lor era de culoare purpurie.
Chiar dacă şi după anii 2.000 au mai fost organizate expediţii, oamenii de ştiinţă au făcut cale întoarsă pentru că aparatura a cedat în mod inexplicabil, în apropiere de pajiştea macabră.
Nimeni nu poate explica fenomenele misterioase din tărâmul terifiant, dar teoriile n-au lipsit. Una dintre acestea leagă "Cimitirul Diavolului" de prăbuşirea meteoritului de la Tunguska, în anul 1908. Atunci regiunea de pădure distrusă se afla destul de aproape de traseul pe care îl urmau păstorii cu cirezile lor, aşa că există mărturiile martorilor. Oamenii au descoperit regiuni foarte întinse din taiga care au fost arse de explozia care a urmat impactului. Copacii erau carbonizaţi şi culcaţi la pământ pe o suprafaţă de peste 2.000 de kilometri pătraţi.
O altă teorie, spune că pajistea se află deasupra unui zacământ de cărbune, iar un foc subteran care ar arde aici ar consuma oxigen şi ar elibera monoxid de carbon. În cazul unei intoxicaţii uşoare, oamenii vor suferi de dureri de cap, dureri musculare, leşin, depresie, teamă sau anxietate. În cazuri grave însă, gazul otrăvitor este fatal. Otrăvirea cu monoxid de carbon poate explica şi culoarea roşiatică a cărnii animalelor moarte de aici. Ajuns în organism, gazul se combină cu hemoglobina din sânge, cu proteinele din muşchi şi va da ţesutului culoarea roşiatică. Cu toate acestea, rămâne un mister de ce se strică echipamentele în apropiere de "Cimitirul Diavolului", scrie Descoperă.ro.