UPDATE. Rudele pasagerilor din avionul dispărut susțin că telefoanele mobile încă funcționează

UPDATE. Rudele pasagerilor din avionul dispărut susțin că telefoanele mobile încă funcționează

Armata malayeziană crede că a descoperit prin radar avionul dispărut al companiei Malaysia Airlines în Strâmtoarea Malacca, informează Reuters, preluată de Agerpres. Pe de altă parte, o parte dintre rudele pasagerilor aflați în avionul dispărut susțin că telefoanele mobile ale acestora sunt încă operaționale.

Potrivit Washington Post, rudele mai multor pasageri aflați la bordul aeronavei au declarat că au sunat pe numerele de mobil ale celor dispăruți și acestea nu erau închise. Ba mai mult, posesorii mobilelor apăreau online pe QQ, un serviciu de mesagerie instant chinez, a precizat pentru publicația americană un muncitor imigrant, al cărui cumnat s-a aflat la bordul avionului. . Telefoanele "fantomă" au alimentat și mai mult disperarea și starea de nervozitate a familiilor pasagerilor aflați la bordul avionului care a dispărut în urmă cu trei zile și despre care nu se știe nimic concret. Rudele victimelor susțin că au încercat, în zadar, duminică și luni, să ia legătura cu poliția și reprezentanții companiei aeriene, sperând că astfel telefoanele încă funcționale ale pasagerilor ar putea fi localizate și, implicit, posesorii lor. "Duminică noaptea am reușit să conving doi ofițeri de poliție să vină la mine acasă, să vadă contul de QQ activ. Dar a doua zi nu mai era activ. Mă întreb dacă s-a descărcat bateria telefonului sau dacă apa de mare l-a stricat? Sau poate era doar o anomalie a serverului de Internet? Sau avionul a fost deturnat și se află undeva ascuns?", se întreabă una dintre rudele pasagerilor dispăruți, potrivit Washington Post. Potrivit Singapore`s Strait Times, un oficial al companiei Malaiezia Airlines că și o parte dintre telefoanele membrilor echipajului sunt funcționale, detalii despre acele numere de telefon fiind oferite autorităților chineze. China a mobilizat zece sateliţi Avionul de pasageri al companiei Malaysian Airlines a mai zburat cel puţin o oră după ce dispăruse de pe radarele civile, ultima dată fiind observat pe un radar militar, confirmă generalul Tan Sri Rodzali David, comandantul Forţelor Aeriene malaysiene, potrivit CNN. Ultima dată, radarele militare au detectat avionul în apropierea Insulei Pulau Perak, în partea de nord a Strâmtorii Malacca. Iniţial, autorităţile anunţaseră că Zborul MH370 dispăruse la circa o oră după ce decolase din Kuala Lumpur spre Beijing. Însă, conform unor surse militare, după pierderea contactelor de către radarele civile, armata malaysiană detectase avionul de pasageri la sute de kilometri de traiectoria declarată. "Avionul a schimbat direcţia spre zona Kota Bharu şi a zburat la altitudine joasă. Ajunsese în zona Strâmtorii Malacca", a declarat un ofiţer militar. China a mobilizat zece dintre sateliţii săi în încercarea de a localiza avionul de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar în urmă cu patru zile, relatează Mediafax. Sateliţii chinezi, de înaltă rezoluţie, controlaţi de la baza Xian (nord), vor fi utilizaţi pentru a ajuta navigarea, observarea condiţiilor meteorologice, comunicaţiile şi alte aspecte ale operaţiunilor de căutare, a anunţat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare.

  • Dispariţia avionului Malaysia Airlines rămâne "un mister". Ce traseu aveau pasagerii cu acte false

Eforturile Chinei vin în contextul în care aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing sunt cetăţeni chinezi.

La operaţiunile de căutare, participă China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia şi Thailanda. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • UPDATE. AVIONUL DISPĂRUT, victima unui ATENTAT? Aparatul s-ar fi întors din drum, imediat după decolare.VEZI şi dacă au fost români la bor
  • Editorialist „Vocea Rusiei”: Ne pregătim pentru RĂZBOI. Americanii vor SÂNGE
  • PRIGOANA FISCULUI: FIRMELE vor fi controlate la sânge pentru MUNCĂ la NEGRU şi evaziune

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cele mai șocante chipuri de infractori | GALERIE FOTO
  • Povestea „FETEI” cu două CAPETE. Cum s-a LOGODIT unul dintre ele /GALERIE FOTO şi VIDEO
  • FENOMENE stranii în Munţii Buzăului? Relatări care îţi dau fiori / VIDEO