Editura Evenimentul si Capital

Chemat la raport, după ce a luat permisul unui șofer. Marian Godină, polițistul-scriitor din Brașov: „Șefii mei vor avea o zi foarte grea”

Marian Godină
Autor: | | 8 Comentarii | 4213 Vizualizari

Agentul a fost mustrat că a luat permisul șoferului șefei de la Crucea Roșie Brașov, consiliera județeană Luana Minea. După ce a auzit că mama sa a fost mușcată de doi câini și e la spital, Godină le-a transmis superiorilor că-i urăște

Marian Godină, polițistul blogger și scriitor, devenit celebru pentru postările sale de pe Facebook are iar probleme cu șefii săi. Autorul cărții „Flash-uri din sens opus” a anunțat, tot pe Facebook, că își dă demisia din Poliție după ce a fost mustrat de șefii săi că a luat carnetul unui șofer ce o transporta pe șefa Crucii Roșii din Brașov, iar mama sa a ajuns la spital, după ce a fost atacată și mușcată de doi câini. După câteva ore, însă, s-a răzgândit.


Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov cu privire la situația semnalată de polițistul Marian Godină


Necazurile sale au început săptămâna trecută, pe 9 februarie, când a reținut permisul unui șofer care nu dăduse prioritate unui pie ton. Ghinionul a făcut, însă, ca în mașina respectivă să se fi aflat și Luana Minea, un influent consilier județean, șefă a Crucii Roșii din Brașov și membră a Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

După cum scrie Godină, după incident, Luana Minea ar fi intervenit în favoarea șoferului făcând uz de funcțiile sale, lucru neluat în seamă de polițist. El mai spune că după ce a ieșit din tură a fost luat la întrebări de șeful său direct. Pe 15 februarie, mai relatează polițistul, a fost din nou chemat, dar la Biroul de Control Intern, unde a fost pus iar să dea explicații pentru „comportament neadecvat”.

„Nu sunt un dobitoc”

Textual, Marian Godină a scris, imediat după aceasta, pe Facebook: „Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție. Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluționa reclamația. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea șefilor, ce țin ei cont de reclamațiile cetățenilor. Sau e pentru că doamna aceea «a avut intrare ». Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuția dintre mine și acel șofer am înregistrat-o cu telefonul. Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină. Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un polițist să fie certat că îşi face treaba?”.

„Mai am multe de spus”

În mesajul în care a anunțat că nu mai pleacă din Poliție, Godină a ascris: „Nu am să demisionez. Sunt mai bine acum când am aflat că mama e bine. Nu eu sunt subiectul Corpului de control care a fost azi la Brasov, ci alții.

Șefii mei de la Brașov au dat-o azi (ieri-n.r.) la întors cum au putut, neștiind că întâmplarea aceea cu doamna directoare ar fi trebuit să fie ultima lor problemă, e un caz minor. Urmează altul, pe care nu îl vor putea întoarce nicicum, pentru că nu obișnuiesc să arunc vorbe aiurea, fără să știu că nu pot demonstra ce zic. În plus, și colegii mei mă susțin și se bucură de ce se întâmplă la Brașov. Mâine (azi-n.r.) vor avea o zi și mai grea! Mult mai grea!!! Sunt curios ce comunicat vor da”

Luana Minea: „Activitatea mea a fost terfelită de acest polițist!”

Luana Minea (foto) este consilier județean PSD și a fost președintele organizației de femei a PSD Brașov și vicepreședintele organizațiiei teritoriale a social-democraților în acest județ. Am sunat-o pe Luana Minea pentru a își exprima punctul de vedere față de cele relatate de Marian Godină. „Nu am să intru în polemică cu domnul Godină, dar am să mă adresez Justiției. Nu se poate ca activitatea mea de 25 de ani la Crucea Roșie să fie terfelită în acest mod”, ne-a răspuns Luana Minea, care a adăugat: „Am depus o reclamație, ca și orice persoană, martoră la un abuz”. „Deci, considerați că a fost un abuz?”, am întrebat. „Sigur că da. Nu am făcut presiuni, ci am depus o sesizare. Nici măcar nu am spus cine sunt”, a răspuns Luana Minea. „Și de unde ar fi știut polițistul că sunteți directoarea Crucii Roșii?”, am insistat noi. „A văzut certificatul de înmatriculare al mașinii”, a răspuns Luana Minea. „Deci, mașina e a Crucii Roșii?”, am mai întrebat. „Da!”.


FOTO:Luana Minea


Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate