Editura Evenimentul si Capital

CExN la PSD. Social-democrații vor analiza posibilele alianțe electorale la următoare ședință. VEZI cine va coordona campaniile electorale

Autor: | | 1 Comentarii | 308 Vizualizari

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit, sâmbătă, la Piatra Neamţ. Conducerea social-democraților a decis ca până la mijlocul lunii februarie să finalizeze listele cu candidații pentru alegerile locale. De asemenea, conducerea partidului a stabilit cine se va ocupa de coordonarea campaniilor electorale din acest an.

UPDATE ora 12.45 - Liviu Dragnea nu se va mai pitea ocupa de campaniile electorale așa cum o făcea până acum, din funcția de coordonator al campaniilor electorale. Anul acesta locul său va fi coupat de actualul secretar general al partidului, Marian Neacșu.

”Marian Neacşu, în săptămâna următoare, va stabili liniile principale de strategie electorală şi de acţiuni politice şi de campanie electorală în perioada următoare. De asemenea, îşi va stabili şi va propune Comitetului Executiv Naţional echipa de campanie”, a spus Dragnea.

UPDATE ora 12.00 - Ședința s-a încheiat. Liderul PSD a precizat că în ceea ce privește posibilele alianțe, acestea vor fi stabilite la următorul CExN care va avea loc la finalul lunii ianuarie. 

Principalele declarații: 

  • Am cerut colegilor preşedinţi ca până atunci să aibă o discuţie largă, formală, cu fiecare organizaţie, ca decizia să fie luată cu cea mai mare susţinere în partid. Decizia este extrem de importantă, politica de alianţe este extrem de importantă, îţi poate aduce plusuri sau minusuri.
  • Este o decizie strategică, deci trebuie să aibă o susţinere bazată pe părerea cvasiunanimă din toate organizaţiile. Este cea mai bună abordare şi vom decide peste două săptămâni.
  • Teoretic, decizia unor eventuale alianţe ar trebui să fie valabilă şi pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare, dar discuţia va fi purtată, în principal, pentru alegerile locale. Pot discuta cu Gabriel Oprea sau Călin Popescu-Tăriceanu abia după ce avem purtată discuţia finală în partid
  • Pe 27, 28, 29 ianuarie vom avea întâlnirea grupurilor parlamentare, tot atunci vom avea un Comitet Executiv Naţional care va stabili, printre altele, şi politica de alianţe în alegerile din acest an.
  • Am cerut colegilor preşedinţi de filiale ca, până la următoarea întâlnire de peste două săptămâni, să aibă o discuţie largă, o discuţie chiar formală, cu fiecare organizaţie judeţeană, cu structurile statutare pentru ca decizia pe care o vom lua peste două săptămâni să fie decizia care are cea mai largă susţinere în partid.
  • În prima parte a lunii februarie urmează să avem discuţia finală şi să stabilim candidaţii pentru toate localităţile şi pentru toate listele

"Am convocat Comitetul Executiv pentru a discuta câteva proiecte pe care trebuie să le urmărim în campania electorală pentru alegerile locale, de asemenea câteva acţiuni de organizare, discutarea listelor de candidaţi pentru fiecare judeţ, în cea mai mare parte. (...) În ceea ce priveşte strategia de campanie, pentru că s-a tot vorbit despre asta, ne cunoaştem de foarte mulţi ani, nu inventează nimeni apa caldă, nu este nevoie de strategii sofisticate de campanie electorală. Să facem ceea ce am făcut tot timpul foarte bine şi anume să discutăm cu oamenii. Este un partid îndreptat către cetăţeni", a afirmat Dragnea.  Preşedintele PSD a precizat că vor fi câteva abordări diferite faţă de campaniile electorale precedente.  "O să avem câteva abordări diferite faţă de campaniile trecute. Vom avea un proiect de deschidere a partidului către cetăţeni, vom invita cetăţeni din fiecare comunitate să participe la alegeri pe listele noastre, cetăţeni care vor să se implice în viaţa comunităţii. De asemenea, vom avea pe listă foarte mulţi tineri, aşa cum am convenit la Congres, 2016 este anul în care pregătim noua generaţie de tineri. De asemenea, vom discuta în amănunt despre legea finanţării partidelor pentru că sunt proceduri foarte bine definite, dar care trebuie înţelese bine. Orice neregulă financiară în finanţarea campaniei electorale poate duce la anularea mandatului de ales", a punctat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate