Editura Evenimentul si Capital

COLOANA OFICIALĂ ilegală a lui Gabriel Oprea ajunge la SENAT. Mâine se întruneşte CONDUCEREA Senatului. Săptămâna viitoare s-ar putea discuta CEREREA DNA în Comisia Juridică

Gabriel Oprea va putea să-şi consulte dosarul la Comisia Juridică
Autor: | | 11 Comentarii | 879 Vizualizari

Conducerea Senatului se întruneşte miercuri, de la ora 11.00, pentru a trimite cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea la Comisia Juridică. Ieri procurorii DNA au anunţat că cer aprobarea pentru declanşarea procedurilor judiciare împotriva fostului vicepremier pentru modul în care a folosit resursele Poliţiei Rutiere. Oprea este acuzat că a beneficiat ilegal, de peste 1600 de ori, de coloane oficiale, în calitate de ministru de Interne. DNA a deschis ancheta anul trecut, după ce a murit poliţistul Bogdan Gigina care făcea parte dintr-o coloană oficială cu care se deplasa Oprea în 20 octombrie 2015.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că săptămâna viitoare începe sesiunea parlamentară, iar Comisia Juridică se întruneşte marţi. Acolo Gabriel Oprea îşi poate consulta dosarul şi îşi poate susţine nevinovăţia în faţa colegilor din Comisia Juridică. Senatorii jurişti vor da un raport, în urma unui vot secret, care va fi supus plenului Senatului. 

Tăriceanu nu a specificat când ar putea ajunge cererea DNA în plenul Camerei Superioare pentru a fi supus la vot. 

Codruţ Olaru, adjunctul procurorului general, a transmis luni Senatului sesizarea DNA pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială. 

COLOANE OFICIALE ILEGALE. DNA cere încuviinţarea URMĂRIRII PENALE a fostului vicepremier Gabriel Oprea. REFERAT: "Poliția Rutieră însoțea deplasările la destinații cu vădit caracter privat". Coloană oficială ilegală şi pentru Tiberiu Niţu

Cererea a fost trimisă către procurorul general Tiberiu Niţu pentru a fi remisă Senatului României, Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, fiind acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu. Prima în legătură cu modul de folosire a coloanelor oficiale, alta în legătură cu un protocol încheiat cu Parchetul condus de Tiberiu Niţu, prin care procurorul general a beneficiat fără drept de coloane oficiale. CAZ NEMAIÎNTÂLNIT: Procurorul general Tiberiu Niţu e nevoit să trimită Senatului cererea din care rezultă că chiar el a încălcat legea. Ce va face, fiindcă e în conflict de interese? Citiţi aici detalii!

...


ArticoleEVZ relevante, pe această temă

CAZUL GABRIEL OPREA IA CAPACUL DE PE OALA UNEI PRACTICI INSTAURATE DE PE VREMEA LUI CEAUȘESCU. Plimbări penale cu girofar | EVZ EXCLUSIV

Cazul lui Gabriel Oprea, fostul ministru de interne cercetat, acum de DNA, a redeschis o rană mai veche a românilor: coloanele oficiale.  Privite ca un moft al politicienilor, încă din vremea în care România era condusă de dictatorul Nicolae Ceaușescu, colanele cu girofar și antemergător circulă conform instrucțiunilor emise de Ministerul de Interne de 50 de ani încoace, de când este în vigoare Codul Rutier. Ca și Oprea, toți miniștrii de interne care s-au perindat la conducerea MAI au avut parte de același tratament. Și alți miniștri au benefi ciat de însoțire cu girofar, susțin foști șefi din Rutieră. Aceștia au explicat că ordinul prin care se punea în mișcare o coloană ofi cială venea direct de la ministru. Citiţi aici tot articolul!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate