Cercetătorii au confirmat: Cafeaua stimulează memoria

Cercetătorii au confirmat: Cafeaua stimulează memoria

Un studiu american centrat pe beneficiile consumului de cafea arată că această băutură stimulează memoria vizuală.

Un grup de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au constatat că substanţa activă din cafea - cofeina - ameliorează anumite amintiri pe o durată de cel puţin o zi, scrie Mediafax. Un număr de 73 de voluntari au participat la studiu, iar într-o primă etapă  li s-a cerut să privească diverse imagini cu o serie de obiecte.

Apoi, jumătate dintre ei a primit o doză de 200 de miligrame de cofeină, echivalentul a două ceşti de cafea, iar ceilalţi au primit un placebo.

A doua zi, participanții au privit altă serie de imagini. Unele erau aceleaşi cu cele prezentate cu o zi în urmă, altele erau noi, iar altele erau asemănătoare dar cu anumite diferenţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambele grupuri au reuşit în acelaşi procentaj să separe imaginile vechi de cele noi, însă voluntarii care au primit cofeină au fost capabili să distingă mai uşor diferenţele din imaginile asemănătoare.

În cazul imaginilor similare, creierul trebuie să efectueze o sarcină "mai dificilă", pe care oamenii de ştiinţă o denumesc "separarea modelului". Concluziile cercetătorilor arată că tocmai acest proces pare să fie stimulat de cofeină. "Această substanţă (cofeina) este asociată cu longevitatea sănătoasă şi poate avea efecte protectoare împotriva declinului cognitiv cauzat de diverse boli precum maladia Alzheimer", spune coordonatorul studiului, profesorul Michael Yassa. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • EFECTUL PONTA ASUPRA JUSTIŢIEI: Anchetatorii lui Năstase, Fenechiu,Silaghi şi Ridzi, luaţi la întrebări
  • Victor Ponta fuge de emisarul american, Victoria Nuland
  • Pe ce s-au dat 40 de milioane de euro. Prostia care ar putea duce la o tragedie pe aeroportul din Cluj

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • DEZVOLTARE IMPRESIONANTĂ. Cum arătau marile orașe ale lumii în trecut și cât de mult au progresat | GALERIE FOTO
  • Fotografiile culturistului de 78 de ani te vor lăsa fără cuvinte. CARE ESTE SECRETUL SĂU
  • MAMĂ complet DENATURATĂ. Practică PROSTITUŢIA în faţa copilului. Şofer de TIR: ”Păi, cum aşa!? Copilul se uită la noi!” | VIDEO