Editura Evenimentul si Capital

CEO Tesla, Elon Musk, a anunțat începerea vânzării de acoperișuri solare. Racii sunt diplomați, Fecioarele, optimiste │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4444 Vizualizari

Mi se pare că tehnologia producerii de energie electrică nepoluantă prin acoperișul solar al lui Elon Musk este o cauză bună. Țineți minte că niciodată nu trebuie să spui nu unei cauze bune, trebuie, cel puțin, să încerci din greu să o sprijini și țineți minte că eu v-am spus asta, un pustnic în rodaj, fără bani, fără celebritate, fără putere, dar care crede nestrămutat în partea bună a omenirii!

HOROSCOP  Pe 11 mai s-au născut: Salvador Dali, baronul von Munchausen, Camilo Jose Cela, Barbu Delavrancea, Flavius Domide.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Mochie, Arghir și Dioscor. Chiril şi Metodie, luminătorii slavilor.

Nimic în „Kalendarul” străvechi, cel făcut de geto-daci.

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, Elon Musk a anunțat ieri, 10 mai 2017, pe contul lui de Twitter că începe să vândă acoperișuri solare Tesla. Mai întâi în State, iar peste un an și în Europa și restul lumii.

Proiectul acoperișului solar a fost anunțat de Elon Musk în luna octombrie 2016. Imediat au început să curgă cererile de achiziționare. Nici nu se știa cât costă o placă de acoperiș solar, nici care este tehnologia. Dar, oamenii știau că tot ce a făcut Elon Musk a fost un succes răsunător, așa că s-au înregistrat peste două sute de mii de cereri de cumpărare, majoritatea din Sudul Statelor Unite.

Ieri, pe situl Tesla a apărut și prețul, care este, după părerea mea, acceptabil. Tesla spune că acoperișul solar costă 21,85$ pe picior pătrat. Adică 235,11$ pe metru pătrat, dacă am făcut bine conversia. Aceasta reprezintă un amestec de plăci active, care costă 42$ fiecare, dotate cu celule fotovoltaice cu o garanție de 30 de ani și plăci care sunt absolut identice cu cele active, dar nu produc electricitate, la prețul de 11$ pe piciorul pătrat.

Pe situl Tesla găsiți un Solar Roof calculator care vă dă informații destul de bune despre cum, ce și cât.

Din experiența mea cu energia solară, este eficient un acoperiș solar în locurile geografice unde există cel puțin 200 de zile însorite pe an. Ca să acopere necesarul domestic de energie electrică, acoperișul trebuie să fie de cel puțin 300 de metri pătrați, cu cel puțin jumătate din el orientat către Sud.

Acoperișul solar pentru 300 de metri pătrați costă 70.351,1$ iar bateria revoluționară care stochează energia, Powerwall, costă între 7.000 și 11.000$. Energia furnizată ajunge pentru consumul unei familii formate din șase persoane, două bucătării electrice, încălzitul la patru dormitoare, un living mare și două bucătarii, furnizarea de apă caldă non-stop, patru televizoare LED și șase computere, plus aerul condiționat în toate camerele și doua frigidere și un congelator. Și o priză specială pentru încărcatul unei mașini electrice Tesla. Se pare că montajul este gratuit, asigurat de Tesla, dar nu s-a insistat pe acest lucru.

HOROSCOP  Având în vedere costul enorm al energiei electrice în România, printre cele mai mari din Europa, raportat la venitul mediu, o investiție în acoperișul solar se justifică. Se amortizează în circa 22 de ani. În State, taxele și TVA-ul nu se rețin la tehnologiile solare, nepoluante. Nu știu dacă există o legislație la fel de prietenoasă cu mediul și în România, ceea ce ar scade foarte mult investiția.

Am văzut oferta, plăcile solare pentru acoperiș sunt chiar frumoase, foarte aspectuoase, fabricate dintr-o sticlă specială, sau ceva care imită sticla. Există mai multe variante: Tuscan, sticlă mată, texturată, lucioasă, grunjoasă.

Am vrut să aflu mai multe de la finul meu, sau fina mea, nu contează, oricum nu o să deconspir de la cine aflu mai tot despre Elon Musk, dar am primit un mesaj interesant: ”Nanule, scuze, suntem într-un briefing important, Reeve face dezvăluiri senzaționale”.

Dacă nu știați, pe Elon Musk îl mai cheamă și Reeve. Nu-i mai spune nimeni Dexter, s-a cam supărat când a aflat!

Acum vă rog să mă scuzați, mă apuc să pândesc când termină întrunirea finul meu, abia aștept să aflu ce a mai spus senzațional Elon Musk. Este singurul gen de senzațional care mă interesează, senzaționalul științific și tehnologic.

Până atunci o să răsfoiesc o carte frumoasă, un album de fapt, ”Pleasure of Ruins” cu fotografiile lui Roloff Beny, un volum de istorie aplicată, care îmi amintește prin planșe și fotografii de călătoriile mele.

UPDATE 11 mai 2017 11:57 Pe situl Tesla a apărut în plus GARANȚIA PE VIAȚĂ a acoperișului solar: “Glass solar tiles are so durable they are warrantied for the lifetime of your house, or infinity, whichever comes first!”

Mi se pare că tehnologia producerii de energie electrică nepoluantă prin acoperișul solar al lui Elon Musk este o cauză bună.

Țineți minte că niciodată nu trebuie să spui nu unei cauze bune, trebuie, cel puțin, să încerci din greu să o sprijini și țineți minte că eu v-am spus asta, un pustnic în rodaj, fără bani, fără celebritate, fără putere, dar care crede nestrămutat că mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                               ⃰    ⃰    ⃰   

HOROSCOP

BERBEC  Umblă niște zvonuri, neclare, însă. Trebuie neapărat să aflii despre ce este vorba: nuntă, botez, divorţ, emigrare, arestare?! Eşti în formă, dar trebuie să eviţi excesele și exagerările. O zi bună, care poate deveni şi mai bună dacă gândeşti pozitiv şi nu te repezi. Mai pe seară, o veste bună despre o călătorie şi nişte bani. Adesea, şi astăzi este unul dintre acele cazuri, soluţia problemei se gaseşte în analiza atentă a descrierii faptelor, aşa că analizeaza situaţia cu multă atenţie.

TAUR  Mai multă atenţie! Atât în ceea ce priveşte activitatea profesională și relaţiile tale sentimentale, dar şi grija pe care trebuie s-o acorzi alimentaţiei sănătoase, meselor la ore fixe. Configuraţia astrologică nu este foarte prielnică in abordarea unor persoane din sfera autoritaţii publice. Aşa că lasă pe mâine sau pe săptămâna viitoare! Concentreaza-te, lasa confuzia pe alta data. Confuzie care iti sta bine uneori. Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.

GEMENI  Comunicarea este punctul tău forte, dar astăzi nu trebuie să fii foarte rapid. Unii nu te pot urmări și poți să zăpăceşti anturajul cu dinamismul tau şi să dai naştere la confuzii! Eşti făcut din pulbere de stele. Azi eşti cât poţi tu de interesant, vesel şi inteligent - convinge-i de aceasta şi pe cei din jur. După o dimineaţă densă şi evident obositoare, stelele îţi recomandă să te relaxezi, să faci puţin sport, poate alergătură prin parc, poate sală, poate sauna. Uneori ai nevoie de putina solitudine.

RAC  O atitudine diplomatică de genul Legii lui Ohm: ”fii om cu mine, ca să fiu om cu tine” este mai recomandabilă în această zi. Fizicianul nu are nimic de obiectat, este în lumea drepților! La serviciu, sau unde activezi, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori. Un zâmbet cu subânţeles este mult mai indicat. O zi bună în care este bine să vorbeşti mai puţin şi să asculţi mai mult. Poţi afla o mulţime de noutaţi care iţi vor fi de folos.  Astăzi trebuie sa stai linistit si sa astepti ca ziua sa treacă.

LEU   Conjunctura favorizează nativii care activează în media, comerţ, transporturi, educaţie şi industrie. Ai dori să obţii „ceva” de la „cineva”!  Fii prudent şi nu uita umbrela pe unde umbli! Necazurile au încetat, norocul îţi surâde din nou, eşti în prag de o nouă realizare. Te simţi bine şi zâmbeşti tot timpul. Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi. Astazi eşti plin de energie - energia de care ai atâta nevoie. Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii şi să te relaxezi. Pe total:  bune rezultate în domeniul financiar şi al relaţiilor sociale!  

FECIOARĂ   Astăzi eşti optimist şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot astăzi poţi primi un răspuns pentru una dintre problemele care te obseda de mai mult timp. De ceea ce iti este frica de aceea nu scapi!  Cu un Mercur bine aspectat, ar trebui ca astazi să ţi se pară o perioadă de vacanţă veselă. Nu rata ocaziile din cauza comodităţii sau a prudenţei caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implici total. Este relativ greu, dar nu imposibil!

BALANŢĂ   Astăzi ai un debit verbal mare. Fii clar şi concis şi dă atenţia respectivă detaliilor. Răbdarea poate să-ţi aducă realizări şi succese mai mari decât te aşteptai! Nu promite nimic, nimănui! Astăzi ai uşurinţă în exprimare. Regaseşti un obiect pe care l-ai crezut pierdut. Sinceritatea şi spontaneitatea ta cuceresc imediat, doar ai tot interesul să fi plăcut de colegii de la serviciu. Lucrurile sunt foarte clare şi simple dacă doreşti să te simţi bine astăzi. Zâmbeşte şi soarele va străluci din nou! Nu e greu! „Festina lente”, grăbeşte-te încet, sau graba strica treaba.

SCORPION   Poţi face un serviciu unui apropiat, cuiva din anturaj, care îţi poate deveni recunoscător. Investeşte în relaţiile umane, sociale, pentru că pot aduce dividente interesante, chiar alianțe! Horoscopul iţi arată că astăzi nu trebuie să incepi nimic nou, mai ales in domeniul serviciului, sau să faci cheltuieli exagerate. Astăzi, 11 mai,  chiar dacă nu prea îţi convine este bine să asculţi sfatul bun al unui senior din familie. Aşa poate o să eviţi decepţiile. Stai undeva unde este cald si bine. La proprie şi la figurat!

SĂGETĂTOR Astăzi poţi să eviţi unele momente dificile. Nu te repezi, nu întrerupe persoana cu care vorbeşti. Stai în defensivă şi nu te apuca să emiţi judecăţi de valoare. Nimeni nu are nevoie de ele! Ofera-ţi o prajitura la cafea şi dă telefon unei prietene, poate ieşiţi in oraş. Dimineaţa este dedicată in special lucrarilor urgente in care vei risipi multă energie. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare. Cerul înstelat deasupra şi adevărul in inimă - daca adaugi si puţin mai multă dragoste ai tabloul zilei de azi pictat de astre.

CAPRICORN  Nu-ţi pierde timpul cu persoane care te plictisesc îngrozitor şi îţi devorează timpul. Sigur, dacă nu este şeful tău! “Ceaţa” pare a se risipi în jur şi vezi mai bine drumul tău de urmat. O zi blanda fata de tine, pe care o meritai dupa nopţile cam nedormite din ultima vreme. Perioada îţi este favorabilă, mai ales pentru că, probabil, eşti în aşteptarea unui termen. Examene, interviuri, întâlniri, simpozioane.  Nu accepta discuţii cu necunoscuţii.  Atenţie la alergii şi la băuturile reci.

VĂRSĂTOR  Ai mare nevoie de aprobare şi de bunăvoinţa celor din jur. Poate unde eşti nesigur şi nehotărât. Caută un sfat bun la seniorii care sunt dispuşi să te ajute! Nu risca degeaba, fără miză! Este bine sa ocolesti nativii nascuti sub semne de aer si apa. Ziua de astăzi este în mod deosebit favorabilă familiei. O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate relativ favorabil.  O afacere de interes general te intereseaza dar şi te afectează destul de mult.

PEŞTI   „Vai, ce mă bucur că ne-am întâlnit!” Conjunctura astrologica iţi indică o posibilă întâlnire neaşteptată, dar care îţi poate fi folositoare, mai ales prin noutaţile pe care poţi să le afli. Nu te repezi să tragi concluzii după ce ai evaluat situaţia cateva minute, lasă decizia până mâine, că noaptea este un sfetnic bun! O zi bună, după cum spuneam. Te-ai mai liniştit după grijile din ultimul timp. Charisma, magnetismul personal, îţi este în creştere, lucru de care puteţi să profiţi, mai ales dacă eşti sau sunteţi implicaţi în politică sau afaceri. Astăzi nu sunt semne de câştiguri importante, aşa încăt nu risca degeaba.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate