Centrele SPA au derulat afaceri de 6,5 milioane de euro în 2013

Centrele SPA au derulat afaceri de 6,5 milioane de euro în 2013

Cifra de afaceri cumulată a centrelor SPA din România s-a ridicat la finele lui 2013 la aproximativ 6,5 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de 2012.

În această sumă nu au fost incluse abonamentele la săli de fitness sau piscine şi nici alte terapii care nu sunt incluse în categoria serviciilor de relaxare, precum masajele anticelulitice sau alte tratamente de slăbire şi înfrumuseţare, potrivit unei analize realizată de către despreSpa.ro.

Anul trecut, în România, au apelat la servicii de relaxare 124.000 de români şi 26.000 de străini, care au plătit, în medie, 150 de lei pentru un tratament de relaxare.

În anul 2013 şi la începutul anului 2014 au fost deschise mai multe centre spa de talie internaţională, atât din punctul de vedere al calităţii serviciilor oferite, cât şi din cel al dotărilor. Totodată, se fac numeroase investiții în zona balneo. Acestea pot contribui la creșterea atractivității stațiunilor balneoclimaterice, mai ales că acestea sunt ocolite de atât de turiștii străini, cât și de cei români. Ponderea turiștilor străini care au ales stațiunile balneoclimaterice din România ca destinații de vacanță s-a redus de la 1,5% în martie 2013, la 0,9% în martie 2014, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică.

Ne puteți urmări și pe Google News