Editura Evenimentul si Capital

ORORI ÎN CENTRE DE PLASAMENT. O femeie făcea SEX CU MINORE. Fapte GRAVE au loc sub nasul AUTORITĂŢILOR

Minorele de la centre de plasament,atrase in retele de prostitutie
Autor: | | 4 Comentarii | 27851 Vizualizari

Adevărate orori au avut loc, ani la rând, în centre de plasament. Anchetatorii au descoperit, în judeţul Neamţ, o reţea formată din fete racolate de o tânără prostituată care făcea sex cu minore şi le punea să se culce cu bărbaţi, în folosul ei. Dragostea cu una dintre fete a condus la dezvoltarea unor grupări de prostituţie, în care au fost atrase zeci de fete, provenite din familii dezorganizate sau din orfelinate, din oraşele Piatra Neamţ, Roman sau din comuna Ştefan cel Mare. Acolo, poliţiştii şi procurorul DIICOT au descoperit şi un pedagog care întreţinea relaţii cu fete de 14 ani.

Oroarea fără precedent în Neamţ. O prostituată lesbiană a fost, timp de doi ani, şefa unei reţele de prostituate, din care făceau parte fete minore şi majore, provenite din centrele de plasament de pe raza judeţului. Descoperirea a fost făcută la capătul unei anchete efectuată de poliţişti de la Criminalitate Organizată, sub coordonarea unui procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț.

Oamenii legii au reţinut, vineri, nouă persoane în acest caz, trei femei şi şase bărbaţi. Alături de matroana Bella Ioana Gîdioi Mumdjiev, au ajuns după gratii Dumitru Rotariu, Liviu Ungureanu, Neculai Balaşcă, Mihai Cătălin Bârzu, Ana-Maria Păduraru, Georgeta Stafie şi Vasile Nicorescu. Cei nouă sunt acuzaţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor.

Din rechizitoriul întocmit de procurorul DIICOT reiese că reţeaua s-a format în municipiul Piatra Neamţ, în jurul prostituatei Bella Ioana Gîdioi Mumdjiev, care avea un grup de clienţi fideli. În cursul anului 2015, la sugestia unor clienţi, prostituata a racolat mai multe minore dintr-un centru social  din municipiul Roman, pe care le-a cazat pe raza municipiului Piatra Neamţ, în locaţii puse la dispoziţie de alţi membri ai grupului infracţional.

DIICOT transmite că, astfel, pe raza municipiilor Piatra Neamţ şi Roman, a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în exploatarea sexuală a unor tinere,  majore  şi minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Fetele erau cazate în locaţii închiriate de către membrii grupării. Au început să practice prostituţia racolând clienţi fie prin anunţurile din ziarele locale fie din rândul unor  clienți fideli. Şocant este că, în timpul anchetei, s-a aflat că fetele se prostituau, şi înainte, în schimbul unor sume de bani derizorii, iar clienţii lor le-au îndrumat către  Bella Ioana Gîdioi Mumdjiev.

Grupul infracţional coordonat de Bella Ioana Gîdioi Mumdjiev era structurat pe mai multe paliere, primul având ca atribuţii identificarea fetelor dispuse să practice prostituţia şi racolarea acestora. Al doilea palier avea ca scop punerea la dispoziţie a spaţiilor în care minorele şi majorele să întreţină relaţii cu clienţii racolaţi, fie prin intermediul anunţurilor de la mica publicitate, fie de către ceilalţi membri ai grupării.

Din probele strânse de anchetatori, până în prezent, reiese că, în cursul anului  2015 Bella Ioana Gîdioi Mumdjiev a dezvoltat o relaţie de iubire cu una dintre minorele de la central social, din Roman. În perioada anilor 2015 – 2016, fata a fugit de mai multe ori din centru, iar în perioadele de timp cât locuia împreună cu iubita ei, ea întreţinea relaţii sexuale cu diverşi clienţi racolaţi de către prostituata Bella.

Clienţi racolaţi prin anunţuri la “Prestări servicii”

Prin intermediul iubitei sale orfane, bisexuala Bella a cunoscut mai multe fete instituţionalizate în centru, iar pe fondul relaţiei de iubire, prostituata  a reuşit să le determine pe minore să practice prostituţia, motivând faptul că aşa pot face rost de bani pentru a-şi achita contravaloarea chiriei, să aibă bani de ţigări şi de mâncare. Clienţii erau racolaţi fie prin anunţuri în ziarele din Piatra Neamţ, la rubrica „Prestări Servicii” fie din rândul unor cunoştinţe sau foşti clienţi de ai acesteia.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că Bella Ioana Gîdioi Mumdjiev avea format un cerc de clienţi fideli, din care făcea parte şi inculpatul Neculai Balaşcă. În timp, bărbatul s-a transformat dintr-un client al minorelor care practicau prostituţia într-un racolator de minore dispuse să practice prostituţia, atât pentru Bella Ioana Gîdioi Mumdjiev cât şi pentru Georgeta Stafie, o tânără internată într-un centru social din Roman.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria:

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate