Editura Evenimentul si Capital

Aşezările MISTERIOASE din adâncuri îşi DEZVĂLUIE frumuseţea. Ce au lăsat în urmă cei care au LOCUIT CÂNDVA aici | GALERIE FOTO

Cele mai uimitoare oraşe subacvatice din lume
Autor: | | 0 Comentarii | 1513 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Vrei sa faci din vacanţa ta o aventură? Ce ai spune despre vizitarea unui oraş subacvatic? Iată câteva dintre cele mai surprinzătoare locuri din lume, ascunse în adâncuri.

Oraşul leului, China

Unul dintre aceste locuri uimitoare este Oraşul leului din China, vechi de peste o mie de ani. Povestea din spatele oraşului este aceea că Guvernul chinez ar fi inundat intenţionat oraşul pentru construirea unui baraj hidroelectric, în 1959. Oraşul subacvatic a devenit accesibil turiştilor datorită câtorva scafandri. Este o întreagă cultură subacvatică.

Epecuen, Argentina

Micul oraş Villa Epecuen a fost casa a peste 5000 de persoane înainte de a a fi inundat de lacul din apropiere. În timp, apa s-a retras, lăsând părţi din oraş dezgolite. Turiştii se pot delecta cu un peisaj bizar. Chiar şi scheletele din cimitir au ieşit la iveală după retragerea apelor.

Lacul Reschen, Italia

Lacul Reschen este situat în nordul Italiei, din mijlocul căruia iese turla unei biserici din secolul al 14-lea. Oraşul Reschen a fost distrus în urmă cu câteva secole şi inundat intenţionat, însă biserica a rămas întreagă.

Thonis-Heracleion, Egipt

Oraşul Thonis-Heracleoin a fost unul dintre cele mai importante porturi comerciale din Egiptul antic. De-a lungul timpului, oraşul s-a dezvoltat într-un labirint de tuneluri, până când un dezastru natural a inundat oraşul. Oraşul a fost redescoperit în 2001 de către arheologul francez Franck Goddio. 

Potosi, Venezuela

Şi oraşul Potosi a fost inundat intenţionat în 1985 pentru construirea unui baraj hidroelectric. O cruce a ieşit la iveală, iar în timp, au fost descoperite rămăşiţele unei biserici. 

St. Thomas, Nevada

St. Thomas a fost descoperit în 1800 de mormoni, fiind ulterior cumpărat de către Guvernul Statelor Unite în jurul anilor 1920. St. Thomas a fost parte a lacului Mead, însă apele s-au retras, devenind doar un loc izolat.

Portul Regal din Jamaica

Portul Regal a fost odată un loc al desfrânării, un loc al piraţilor şi al prostituatelor. În 1692, o parte a oraşului s-a scufundat în urma unui cutremur, urmat de un tsunami, iar acum navele şi clădirile zac la zeci de metri sub apă.

Închisoarea subacvatică din Estonia

Închisoarea Rummu din Estonia a fost construită lângă o carieră de calcar, oferind locuri de muncă deţinuţilor. Închisoarea s-a transformat într-o lagună. Scufundătorii pot vizita acum celulele, dar şi alte lucruri uimitoare.

Sursă foto: elitereaders.com

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate