Editura Evenimentul si Capital

Cele mai ÎNGROZITOARE metode de execuţie din istorie. Imaginile care îţi vor da coşmaruri | GALERIE FOTO

Autor: | | 5 Comentarii | 38379 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Chiar dacă în ultimele sute de ani, cele mai multe ţări au abolit pedepsa cu moartea, secole la rând, mintea umană a născocit cele mai înfiorătoare şi mai elaborate metode de ucidere a condamnaţilor la moarte. Cu cât metodele de execuţie erau mai dureroase, mai înspăimântătoare, mai spectaculoase cu atât erau considerate mai instructive. “Greşelile” proscrişilor erau cel mai adesea de natură politică, militară, religioasă etc. Cei mai mulţi însă erau simple victime ale despoţilor vremii care foloseau aceste morţi crâncene mai ales pentru intimidarea vulgului. Vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai sinistre metode de execuţie din istorie.

Scafism. Metodă de execuţie străveche extrem de macabră, care provoca victimelor o durere de nedescris. Mai mult, condamnaţii trăiau săptămâni întregi. Primii care au folosit-o au fost perşii. Astfel, la început, cei care urmau să moară erau legaţi de o o barcă sau de o buturugă aflată în apă. Ulterior, erau forţaţi zilnic să consume cantităţi mari de lapte şi miere, până ajungeau să se îmbolnăvească de diaree. În acelaşi timp, o cantitate mare de fecale se strângea în jurul victimelor, ceea ce atrăgea insectele.

În acelaşi timp, corpul era uns cu miere, pentru a atrage albine şi alte insecte aflate în căutare de hrană. Durerea pare să fi fost inimaginabilă, mai ales din cauza insectelor care foloseau corpul oamenilor pentru a depune ouă, ce se transformau apoi în larve ce se hrăneau cu carnea vie. Moartea era lentă şi agonizantă, mai ales că de multe ori cei torturaţi erau hrăniţi zile la rând pentru a prelungi durerea. Potrivit unei lengende, criminalul lui Cyrus cel Tânăr a supravieţuit timp de 17 zile unei astfel de torturi, înainte ca inima lui să se oprească. 

Elefantul călău. Execuție cu ajutorul unui elefant a fost o metodă des utilizată în trecut pentru executarea condamnaților la moarte în Asia de sud și de sud-est, în special în India. Elefanții asiatici au fost utilizați pentru călcatul în picioare, dezmembrarea sau torturarea condamnaților în execuții publice. Animalele, care erau bine dresate, puteau omorâ victima fie pe loc fie după o chinuire îndelungată, metoda depinzând de cum erau mânuite. Ținute de curtea regală, aceste animale erau atât simbolul puterii absolute cât și al abilității imaginare că domnitorul putea controla animale sălbatice.

Utilizarea elefanților pentru execuția condamnaților la moarte a atras uneori interesul, dar și oroarea vizitatorilor europeni, astfel de relatări apărând în jurnalele lor de călătorie cât și în descrierea vieții locuitorilor Asiei. Acest obicei a fost suprimat de către colonialiștii europeni în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Cu toate că această metodă de execuție a fost întâlnită în primul rând în Asia, ea a fost folosită sporadic și de către europeni, de exemplu în Roma antică sau în Cartagina, mai ales pentru a pedepsi soldați rebeli.

Mersul pe scândură. Multă vreme, mersul pe scândură a fost considerat mai degrabă o glumă între piraţii din poveşti. A fost practicat însă, la un moment dat, în felul acesta fiind trimişi la moarte, ocazional, prizonieri sau piraţi care puneau la cale revolte în cadrul propriilor echipaje. Cu membrele legate (sau nu) pedepsitul este împins cu vârful unei săbii să iasă şi să păşească pe o scândură până la căderea în apă.

Bestiarii.  În Roma antică, amfiteatrele erau pline până la refuz de mulţimea avidă de sânge care urmea cu mare plăcere execuţiile şi luptele până la moarte. Deosebit de apreciaţi în arenă, Bestiarii erau acei gladiatori special antrenaţi pentru a înfrunta animalele sălbatice. Iniţial, aceştia erau reprezentaţi de condamnaţi la moarte, care erau trimişi neînarmaţi în faţa mulţimii, cu şanse minime de supravieţuire.

Dat fiind faptul că unii dintre ei reuşeau chiar şi aşa să ucidă salbăticiunile, Bestiarii au devenit în timp unii dintre cei mai bine pregătiţi gladiatori. Înarmaţi cu suliţe lungi şi armuri de protecţie, aceştia erau capabili să ucidă orice animal ar fi înfruntat în timpul spectacolelor. Criminalii sau deţinuţii politici erau însă trimişi în arenă neînarmaţi iar şansele acestora de supravieţuire erau extreme de reduse.

Tăierea cu ferăstrăul. Execuția prin tăierea cu ferăstrăul avea loc, în Europa, prin atârnarea cu capul în jos a condamnatului la pedeapsa cu moartea. Călăii, folosind un ferăstrău mare, tăiau corpul acestuia în două, începând cu zona genitală și terminând cu capul. Deoarece persoana atârna cu capul în jos, creierul primea suficient sânge pentru a rămâne în viață până ce ferăstrăul secționa artera principală din abdomen. În Asia, execuția prin tăierea cu ferăstrăul se făcea cu condamnatul în picioare, iar tăierea începea de la cap în jos.

Gheara pisicii. Era un instrument de tortură ce consta într-un maner lung care avea la capăt ţepi de metal curbaţi astfel încât semănau cu ghearele unei pisici. Era folosită la jupuirea pielii şi a cărnii de pe os, din orice parte a corpului. Victima era dezbracată şi legată de un stâlp sau un suport pentru a nu scapă de tortură, după care începea procesul de mutilare în sine. În general era smulsă intâi pielea de la extremităţi, ca victima să sufere mai mult, după care urmau pieptul, spatele, gâtul şi faţa.

Jupuirea. Victimile erau legate şi întinse complet dezbrăcate pe o masă, iar cei care se ocupau de tortura le jupuiau piele cu ajutorul unui cuţit de dimensiuni reduse. Ca şi în cazul ghearei pisicii, procesul începea cu pielea de pe extremităţi însă în anumite cazuri se începea cu faţa, continuând în partea de jos a corpului, deşi majoritatea celor torturati mureau înainte să le fie jupuită pielea de la brâu. Este probabil cea mai cruntă metodă de tortură din epoca medievală.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate