CELE MAI BUNE alimente şi băuturi în lupta cu MAHMUREALA

CELE MAI BUNE alimente şi băuturi în lupta cu MAHMUREALA

Înainte de a lua pastile pentru migrene, medicii vă sfătuiesc să combateţi mahmureala cu ajutorul dietei potrivite. Jurnaliştii de la Huffington Post au întocmit un top al celor mai bune alimente şi băuturi care ajută la ameliorarea simptomelor provocate de consumul exagerat de alcool.

1. Apă. Alcoolul are efect diuretic, ceea ce înseamnă că „scoate” apa din organism, de aici şi simptome ca epuizare generală sau migrene. De aceea, este foarte important să vă hidrataţi după o noapte în care aţi exagerat cu alcoolul. Medicii vă sfătuiesc să beţi apă chiar înainte de a merge la culcare.

2. Băuturi energizante pentru sportivi/apă de cocos. Consumul de alcool vă lasă fără o bună parte din minerale şi săruri, pierderi pe care băuturile energizante le pot compensa. Apa de cocos conţine chiar cinci tipuri de electroliţi care se găsesc în sânge.

3. Ceai de ghimbir sau de mentă. Ghimbirul reduce stările de greaţă, iar menta ameliorează tulburările digestive.

Ne puteți urmări și pe Google News

4. Sucuri naturale de fructe. Fructoza din sucuri are efect instantaneu de energizare, însă nu trebuie să exageraţi. Sucurile de fructe conţin o cantitate mare de zahăr şi au multe calorii. Dacă aveţi tulburări digestive, evitaţi-le pe cele de portocale şi de grepfrut, întrucât pot irita stomacul din cauza acidităţii crescute.

5. Banane, kiwi şi spanac. Toate aceste alimente sunt bogate în potasiu, un mineral care se pierde în efortul de metabolizare a alcoolului.

6. Ouă. Acestea conţin doi aminoacizi extrem de importanţi în lupta cu mahmureala: cisteină şi taurină. În timp ce taurina stimulează funcţia hepatică, cisteina ajută la eliminarea acetaldehidei din corp, substanţa rezultată în urma metabolizării alcoolului de către ficat.

7. Fulgi de ovăz. Un bol de cereale conţine nutrienţi precum vitamina B, calciu, magneziu şi fier, care ajută la neutralizarea acizilor din organism şi cresc nivelul energiei.

8. Tomate. Roşiile conţin licopen, un antioxidant care reduce nivelul inflamaţiei din corp, dar şi fructoză şi vitamina C.