Editura Evenimentul si Capital

Cel mai TERIFIANT loc de pe pământ. Bărbaţii sunt obligaţi să se VIOLEZE între ei iar femeile sunt siluite în faţa rudelor | GALERIE FOTO

Zilnic, în închisorile lui al-Assad, mor zece persoane
Autor: | | 8 Comentarii | 50847 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Bărbaţii erau obligaţi să se violeze între ei pentru a-i distra pe gardienii plictisiţi. Femeile erau siluite în faţa propriilor familii pentru a smulge confesiunea dorită. Un raport cutremurător al Amnesty International relevă că aproape 18.000 de deţinuţi sirieni au murit sau au dispărut fără urmă în închisorile regimului al-Assad.


Felix Baumgartner a jignit-o urât pe Mihaela Radulescu în public | GALERIE FOTO

Amnesty International nu a reuşit nici până la ora actuală să intre în închisorile guvernamentale deşi în ultimii ani a solicitat insistent şi în mod repetat accesul. A compilat în cele din urmă mărturiile mai multor zeci de deţinuţi iar imaginea care se conturează este cutremurătoare: începând din 2011, cel puţin zece oameni au murit în fiecare zi în închisorile regimului de la Damasc.

Bărbați sau femei, deţinuţii au fost (sunt) torturaţi cu electroşocuri, ţinuţi în frig, în poziţii chinuitoare, violaţi, fără tratament medical, mâncare sau apă, relevă cele 69 de pagini ale raportului întocmit de Amnesty pe baza mărturiilor a 65 de foşti prizonieri. Cei mai mulţi au trecut prin infernul din Saydnaya, terifianta închisoare militară din nordul Damascului (foto jos).

“Din cauza condiţiilor execrabile arătam îngrozitor, miroseam a hoit, astfel că gardienii nu erau interesaţi să ne abuzeze sexual. Se distrau punându-ne să ne dezbrăcăm, alegeau doi dintre noi, pe cel mai mic şi pe cel mai mare iar pe cel mai voluminos îl obligau să-l violeze pe celălalt. Nu aveam de ales pentru că ştiam că dacă nu ne supunem, vom muri”, a povestit Omar S, care mai spune că doar a privit astfel de orori, având norocul să nu devină protagonist.

Foştii deţinuţi, în special foştii angajaţi ai serviciilor secrete, erau ţinuţi claie peste grămadă în încăperi atât de mici încât nici loc să se întoarcă de pe o parte pe alta nu aveau.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate