Cel mai mare ORGANISM viu din lume își dezvăluie SECRETELE într-o FILMARE ULUITOARE | VIDEO

Cel mai mare ORGANISM viu din lume își dezvăluie SECRETELE într-o FILMARE ULUITOARE | VIDEO

Cel mai mare organism viu din lume, Marea Barieră de Corali, reprezintă un adevărat mister pentru oamenii de știință.

Un cercetător australian de la Universitatea din Queensland, Pim Bongaerts, nu s-a mulţumit cu imaginile surprinse în momentul în care se scufunda şi a realizat un time-lapse care surprinde viaţa secretă a recifului, scrie Mediafax.

Procedeul presupune efectuarea de multiple fotografii într-un anumit interval de timp, care apoi sunt comprimate într-o înregistrare video. "M-am gândit că procedeul acesta poate fi de ajutor în documentarea acestor procese din viaţa coralilor. Putem vedea astfel cum doi corali se luptă între ei pentru spaţiu, cum unul dintre ei îl digeră pur şi simplu pe celălalt, sau cum se deplasează unii corali sau celelalte organisme care trăiesc în Marea Barieră de Corali", a declarat Pim Bongaerts.

Cercetătorul a folosit camere de luat vederi care au fost instalate pe fundul oceanului mai multe luni şi care surprindeau imagini la fiecare 15-20 de minute, astfel încât utilizând time-lapse-ul se poate observa cum decurge viaţa în adâncuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Putem astfel să arătăm oamenilor cum se pot schimba coralii într-o perioadă relativ scurtă de timp", a mai spus Bongaerts. <iframe src="//www.youtube.com/embed/_mijYXcSCS4" frameborder="0" height="353" width="628"></iframe>