Premiu de un milion de dolari pentru cel mai bun profesor din lume

Premiu de un milion de dolari pentru cel mai bun profesor din lume

O fundaţie din Dubai care activează în domeniul educaţiei va oferi un milion de dolari celui mai bun profesor din lume, dascălul ce și-a dedicat timpul și pricerea elevilor săi și comunității din care face parte.

Concursul este deschis tuturor profesorilor de şcoli, colegii şi licee, iar premiul va fi acordat la Global Education and Skills Forum 2015 din Dubai de primăvara viitoare. Publicul poate desemna un profesor sau profesorii se pot înscrie singuri la concurs, completând un formular de cerere pe globalteacherprize.com. Iniţiatorul premiului şi preşedinte al Varkey Gems Foundation, Sunny Verkey, a declarat că recompensa vizează să promoveze profesorii ”ca pe nişte staruri și să pună în evidenţă imensul impact pe care îl au asupra oamenilor”. ”Scopul nostru este să creăm un fel de premiu Nobel, dar în domeniul educaţiei. Acest lucru ne va ajuta să ne atingem obiectivul de a îmbunătăţi şi ridica statutul profesorilor din toată lumea”, a spus Verkey.

Dascălii ce vor să intre în competiţie îşi pot depune a candidatura până la 31 august. Laureatul va fi un profesor ”care a obţinut rezultate excepţionale la şcoală şi a câştigat respectul comunităţii prin activităţi în afara clasei”, prin acţiuni de binefacere, activităţi comunitare, realizări culturale, etc. El trebuie să-i fi încurajat şi pe alţii să facă aceeaşi meserie şi să fi contribuit la dezbateri pe tema educaţiei, să fi deschis calea spre un învăţământ de calitate copiilor din toate mediile şi să fi pregătit tinerii să devină ”cetăţeni ai lumii”.

Câştigătorul va primi milionul de dolari în zece ani, angajându-se în schimb să fie ambasador mondial al fundaţiei şi să ţină conferinţe pentru promovarea prestigiului meseriei de profesor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statul Qatar a lansat primul ideea unui premiu pentru educaţie în 2010, în valoare de 500.000 dolari. Atunci a câştigat directorul unui ONG din Bangladesh, iar laureatul pe 2013 este o columbiană, Vicky Colbert. Emiratul acordă anual şi ale premii, de 20.000 dolari, unor actori din domeniul educaţiei, transmite Agerpres citând lefigaro.fr.

  • Cum învață elevii din Japonia, Cuba sau Etiopia. Portrete de școlari din jurul lumii | GALERIE FOTO

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Reţeaua mafioţilor care a vândut românilor carne alterată
  • Moscova cere ca Ucraina să nu adere la UE sau NATO
  • Universitatea Harvard a anunţat o descoperire EPOCALĂ, prevazută de EINSTEIN: Sfântul Graal al cosmologiei

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Descoperire controversată. Cui îi aparţine CRANIUL de EXTRATERESTRU / GALERIE FOTO
  • Jacky Kennedy în ţinută de PLAJĂ, într-un SELFIE de acum 60 de ani | FOTO
  • MISTERELE ISTORIEI: De la Triunghiul Bermudelor, la Giulgiul din Torino | GALERIE FOTO