Editura Evenimentul si Capital

CEI MAI TEMUŢI ROMÂNI au venit la bilanţul Fiscului pe 2015. Descindere SPECIALĂ de forţe la ANAF

Premierul Dacian Cioloş a venit să îl susţină pe şeful ANAF, Dragoş Doroş, în prezentarea bilanţului pe 2015 al instituţiei.
Autor: | | 0 Comentarii | 1605 Vizualizari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi-a prezentat astăzi raportul de activitate pe anul trecut. Evenimentul, la care a participat şi premierul Dacian Cioloş, a fost marcat de prezenţa unor reprezentanţi de vârf ai instituţiilor româneşti care luptă cu corupţia. Niciodată până acum ANAF nu a avut parte de o asemenea descindere de forţe, semnal clar că inspectorii antifraudă vor avea susţinerea tot mai mare a serviciilor speciale ale statului.

Sala a fost plină de inspectori antifraudă veniţi din toată ţara.

Oaspetele de seamă a fost premierul Dacian Cioloş, care a lăudat rezultatele Fiscului, cerându-le însă angajaţilor ANAF „fermitate” atunci când aplică legea, dar şi să nu abuzeze de puterea pe care o au în relaţia cu contribuabilii.

După premier a vorbit ministrul Finanţelor, Anca Dragu, care a atras atenţia asupra creşterii conformării voluntare la plată şi la declarare din partea contribuabililor. „Dezvoltăm componenta de asistență și încurajăm conformarea voluntară a tuturor contribuabililor. Rezultatele reformei deja se văd”, a afirmat ministrul. 

Procurorii, cu atenţia mărită pe evazionişti

Când şi-a început discursul Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, premierul Cioloş a început să se foiască în scaun, cu atenţia vizibil mărită la vorbitor. Licu a lăudat, la rândul său, ANAF-ul, spunând că ideea detaşării de inspectori antifraudă la Parchet a fost foarte bună, sporind rezultatele instituţiei. „Combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei şi spălării de bani va intra într-un ritm mai alert şi vom avea mai multă fermitate cu cei care încalcă legea”, a declarat, ferm, reprezentantul Parchetului.

Dacă cei trei vorbitori, alături de şeful ANAF, au captat atenţia sălii, pe rândurile din faţă ale amfiteatrului au stat, în tăcere, unii dintre cei mai temuţi români la ora actuală. Chiar dacă nu au avut discursuri publice, prezenţa lor la eveniment arată însă clar că Guvernul vrea să sprijine acţiunea antifraudă cu toate mijloacele. 

Evenimentul zilei a surprins câteva instantanee cu invitaţii la eveniment.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate