Editura Evenimentul si Capital

Ceauşescu, CREIERUL din spatele unei METODE DE LUCRU ADORATĂ de Securitate. Destine distruse de-a lungul deceniilor

Autor: | | 9 Comentarii | 15060 Vizualizari

Pe vremea lui Ceauşescu, timp de zeci de ani, homosexualii din România au fost persecutaţi şi abuzaţi. În acele timpuri, homosexualitatea era considerată infracţiune, iar minorităţile cu diferite orientări sexuale erau considerate grupări de infractori.

În 1936, homosexualitatea a fost dezbătută în Parlament. Atunci s-a folosit titlul legal de „inversiune sexuală”. Aceasta desemna o relaţie intimă între persoanele de acelaşi sex. Articolul 431 din Codul Penal revizuit în 1936 incrimina „actele de inversiune sexuală savârşite între barbati sau între femei, dacă provoacă scandal public, cu închisoarea de la şase luni la doi ani”. Conform articolului de pe Wikipedia, prima problemă legată de „inversiunea sexuală” a fost dacă aceasta reprezenta o infracţiune când se derula în privat sau doar când relaţiile intime erau întreţinute în locuri publice.


BIBLIA DIAVOLULUI are secrete negre. Dezvăluiri incredibile! OMENIREA, ÎN PERICOL? – Galerie Foto


În 1940, o hotărâre judecătorească a sugerat că în momentul în care o relaţie homosexuală este adusă la cunoştinţa publicului, această reprezintă o infracţiune şi va fi pedepsită conform legilor.

Cei care erau prinşi în astfel de conjuncturi riscau să facă închisoare de la şase luni la doi ani. Frica a fost instaurată rapid în rândul minorităţilor sexuale, având în vedere că organele statului vânau astfel de cazuri, pe care oricine le putea reclama.


Imagini UNICE din timpul unui RITUAL de EXORCIZARE. Lumea este în stare de ŞOC – GALERIE FOTO


Articolele din Codul Penal din 1936 au fost revizuite în 1968 de Marea Adunare Naţională a Republicii Socialiste România, în urma căreia minorităţile erau considerate „infractori de drept împotriva persoanei”.

Odată cu această revizuire a apărut un articol întreg despre homosexualitate în care au fost specificate trei noi infracţiuni, care, până la acel moment nu au existat: Articolul 202 referitor la „coruptia sexuală" a minorilor, Articolul 201, urmare a fostului articol 431 din Codul anterior, care pedepsea „săvârşirea actelor de perversiune sexuală care au produs scandal public" cu închisoarea de la unu la cinci ani şi Articolul 200, care avea să devină celebru. Ultimul viza homosexualii pe care Ceauşescu i-a dorit de la bun început eliminaţi.


URGIA vine spre ROMÂNIA. Vremea REA nu dă cu nimic ÎNAPOI


„Relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex se pedepsesc cu închisoare de la unu la cinci ani”. Articolul 200 a fost prima lege românească prin care homosexualitatea a fost recunoscută în mod direct, însă în acelaşi timp interzisă cu desăvârşire”.

În orânduirea comunistă, homosexualii nu puteau fi decat devianţi, nu corespundeau moralei oficiale. Nu puteam fi decât agenţi ai capitalismului putred, cum să fii comunist şi homosexual? Ţăran şi homosexual? Nu se putea asta în ruptul capului, dădea peste cap socotelile si alcătuirea ideologiei de partid si de stat”, a explicat Florin Buhuceanu, membru Accept.


Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X