Editura Evenimentul si Capital

Cum botezase CEAUȘESCU arma cu care PUTIN a ordonat ASASINAREA lui LITVINENKO. Cine a INVENTAT-0

Putin l-a folosit pe "Radu"
Autor: | | 3 Comentarii | 4490 Vizualizari

Ion Mihai Pacepa, adjunctul Direcției de Informații Externe a Departamentului Securității Statului până la fuga în SUA, vorbea în urmă cu zece ani despre asasinarea la Londra a colonelului KGB/FSB Aleksander Litvinenko la ordinal lui Putin, dar și despre alte crime comandate de Moscova.

“În sângele lui Litvinenko s-a găsit Polonium 210, o substanță radioactivă similară, dar mult mai puternică, cu thalliumul radioactiv folosit în 1957 împotriva unui alt fost ofițer KGB, colonelul Nikolay Kokhlov, care a demascat public crimele lui Hrusciov. Kokhlov a căzut la pat după ce a băut o ceașcă de cafea la o receptie oficială din RFG. În sângele lui s-au gasit urme de thallium, o substanță metalică folosită ca otravă de șoareci. Tratamentul clasic împotriva acestei otrăvi nu a dat însă rezultat. Câteva săptămâni mai târziu, când Kokhlov era pe moarte, un medic de la spitalul militar american din Frankfurt pe Main a dezlegat enigma: thalliumul găsit în ceașca de cafea fusese iradiat, din care cauză el s-a dezintegrat în organism distrugând sistemul imun și generând o formă fatală de cancer galopant. Doctorul a estimat că atunci când Kokhlov ar fi murit thalliumul ar fi fost total dezintegrat țși autopsia nu ar fi putut depista nici o urmă de otrăvire. Kokhlov și-a pierdut părul, dar a fost salvat. Litvinenko a căzut la pat după ce a băut o ceașcă de ceai. Atentatul s-a produs în Anglia. El și-a pierdut, de asemenea, părul, dar, potrivit doctorului John Henri, de la University College Hospital din Londra, a avut și un atac fatal de inimă. Aceasta arată că arma secreta a KGB-ului, căreia Ceausescu i-a dat numele de cod "Radu", a devenit și mai letală, punea Pacepa.

“Radu e o pulbere radioactivă solubilă în apă, care se putea introduce în diferite alimente. Ea a fost creată de KGB după ce Hrușciov a fost înscăunat în Kremlin, și a înlocuit mini gloanțele cu cianură de potasiu ce fuseseră compromise de defectarea ofițerilor KGB Yury Rastvorov (ianuarie 1954) și Petr Deryabin (februarie 1954). Noua arma radioactivă a fost folosită prima oară în 1957, împotriva lui Kokhlov. În 1961, Bogdan Stashinsky, un alt ofițer al Departamentului XIII al KGB, a cerut azil politic și a informat autoritățile SUA despre noua tehnică de iradiere folosită de KGB. Analize medicale speciale făcute ulterior lui Kokhlov au descoperit o așa-numită "anomalie de cromozomi" specifică iradierii cu izotopi radioactivi. Tragica moarte a lui Litvinenko atestă că "Radu" a fost substanțial perfecționat”, trăgea concluzia Pacepa.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate