Ceartă pe funcții în Senat. Ilie Sârbu: Când ești în opoziție, ți se pare că ți se dă mai puțin

Ceartă pe funcții în Senat. Ilie Sârbu: Când ești în opoziție, ți se pare că ți se dă mai puțin

Subiectul componenţei nominale şi al repartizării funcţiilor de conducere în cele două noi Comisii înfiinţate la nivelul Senatului, respectiv Comisia pentru transporturi şi energie şi Comisia pentru mediu, au stârnit discuţii aprinse. Ilie Sârbu le-a amintit democrat-liberalilor că pe vremea când erau la putere, Emil Boc le-a cerut "să treacă cu șenila peste ei".

"Noi am avut o discuţie ieri, liderii de grup, şi sigur că se întâmplă de când e politica probabil - când eşti în opoziţie, ţi se pare că ţi se dă puţin, iar când eşti la putere, întotdeauna dai mai puţin. În urmă cu mai bine de doi ani de zile, când am negociat anumite posturi care aparţineau o parte PDL-ului fiind la putere, o parte nouă (PSD - n.r.) şi o parte PNL-ului. Din 24 de posturi ni s-a dat doar un post, iar PNL-ului niciunul. Când am insistat şi l-am rugat pe Cristian Rădulescu să mai întrebe o dată la Guvern, unde era domnul Boc prim ministru, (...) s-a dat un telefon în prezenţa noastră şi răspunsul domnului Boc a fost: 'Treceţi cu şenila peste ei'. Ei, acum, noi nu trecem cu şenila. V-am dat şi un post de secretar, am fost generoşi. Nu am putut să vă dăm postul de vicepreşedinte", a spus Ilie Sârbu, citat de Agerpres. Afirmaţiile liderului grupului PSD au venit după ce liderul democrat-liberalilor din Senat, Dumitru Oprea, a afirmat că, în repartizarea de funcţii în comisiile amintite, PDL-ul nu a fost consultat, fiind astfel defavorizat.

Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a propus plenului Senatului ca funcţia de preşedinte al Comisiei pentru transport şi energie să revină lui Florin Constantinescu, fost vicepreşedinte al Senatului. De asemenea, PSD propune să fie reprezentat în această Comisie şi de senatorii Florinel Butnaru, Ionel Butunoi, Gheorghe Pop şi Matei Suciu, membri.

În această Comisie, liberalii au propus, prin vocea viceliderului Liviu Paşca, să fie reprezentanţi de către Petru Ehegartner (vicepreşedinte), iar membru al Comisiei, Constantin Grigoraş.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Comisia pentru mediu, PSD îi propune pe Doina Silistru (vicepreşedinte), Adrian Anghel, Nicolae Marin, Dan Aurel Ioniţă şi Marian Pavel, membri. PNL-ului a propus ca funcţia de preşedinte să revină senatorului Ion Popa. Liberalii au mai propus să fie reprezentaţi şi de Ionuţ Zisu şi Octavian Motoc, ca membri.

Grupul UDMR doreşte să fie reprezentat în Comisia pentru transport şi energie de către Barna Tanczos, iar în Comisia pentru mediu de către Lazslo Klarik (secretar).

Componenţa nominală în cele două Comisii amintite a fost aprobată de către plenul Senatului cu 92 voturi pentru şi un vot împotrivă. Funcţiile din conducerea Comisiilor nu au fost supuse votului plenului.