Cea mai tare nuntă de interlopi. Cosmos, socru mare, Adi Minune, naş. Unul dintre invitaţi, săltat de poliţie direct din alai

Cea mai tare nuntă de interlopi. Cosmos, socru mare, Adi Minune, naş. Unul dintre invitaţi, săltat de poliţie direct din alai

Cosmos, şeful clanului Tănase, şi-a căsătorit fiul la Iaşi. Naş a fost Adi Minune. Poliţia a instituit filtre iar SRI a filmat totul. Un interlop dat în urmărire a fost săltat direct din alai.

"Nunta anului la Iaşi". Acesta a fost refrenul favorit al celor mai tari manelişti prezenţi ieri în capitala Moldovei. Cosmos, capul clanului Tănase, şi-a însurat odrasla, pe Aleodor (19 ani) cu Simeria (15 ani şi şase luni).

Peste 600 de invitaţi, interlopi din toate colţurile României, au fost pe lista invitaţilor. Naşi, două cupluri: Adrian Minune cu soţia Cati şi bucureşteanul Sandu Hingheru şi soţia sa Iuliana. La nuntă au venit şi în calitate de invitaţi, dar şi să cânte Florin Salam, Dan Bursuc şi Sorinel Copilul de Aur.

Nuntaşii, întâmpinaţi de echipaje ale poliţiei

Ne puteți urmări și pe Google News

Musafirii au ajuns la Iaşi încă de ieri dimineaţă. Au fost întâmpinaţi de poliţişti care au făcut filtre la cele trei intrări în oraş: prin Bucium, CUG şi Păcurari. Nuţu Cămătaru a fost oprit şi legitimat la intrarea dinspre CUG, naşul Adi Minune, la volanul bolidului său Ferrari, fiind oprit la intrarea dinspre Bucium. Poliţiştii au şi ridicat un individ, Diţulescu, care era căutat prin Interpol pentru escrocherii în Germania.

Problemele s-au ţinut scai de alaiul de nuntaşi încă de dimineaţă. Naşul Adi Minune a fost chemat la o secţie de poliţie pentru a oferi amănunte despre furtul unei şampanii de la o benzinărie din Iaşi, pe care Minune ar fi luat-o, dar n-ar fi plătit-o. Evenimentul s-a petrecut la începutul acestui an. Poliţiştii i-au pus în vedere lui Minune: fie vine să dea declaraţii despre incidentul din februarie, fie va fi luat cu mascaţii din alaiul de nuntă. În cele din urmă, manelistul s-a supus şi a făcut o vizită la poliţie.

Pe de altă parte, mirii, care urmau să se căsătorească religios la biserica "Sf. Nicole Domnesc", au fost refuzaţi de preoţi când aceştia au aflat că mireasa are doar 15 ani. Până la urmă, pentru interlopi, tot răul a fost spre bine. Aceştia s-au reorientat şi au făcut totuşi cununia religioasă la o altă biserică din Iaşi, Zlataus, reuşind astfel să scape şi de o parte a ziariştilor.

NAŞUL. Adi Minune a coborât dintr-un Ferrari. Nu se ştie dacă l-a declarat

Covor roşu pentru interlopi, ca la Cannes

Petrecerea de nuntă a fost organizată seara, la centrul Providenţa ce aparţine Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. În aşteptarea mirilor şi a nuntaşilor a fost întins, în curte, un covor roşu, lung de vreo 200 de metri.

De o parte şi de alta s-au poziţionat, din 5 în 5 metri bodyguarzi îmbrăcaţi complet în negru şi hostese cu fustiţe de mărimea unei batiste. Una din fete a leşinat şi a fost scoasă pe braţe din curte.

La 18:30, mirii, socrii şi naşii şi-au făcut apariţia, moment în care au fost aprinse făclii şi artificii. Două limuzine albe i-au adus pe principalii protagonişti, în timp ce un apropiat al lui Adi Minune i-a parcat acestuia în curte maşina Ferrari. PRIMIRE. 20 de hostesse alese pe sprânceană aşteptau invitaţii

Poliţişti în civil au supravegheat întreagul eveniment

Imediat după intrarea în curtea centrului Providenţa, mirii au participat la o şedinţă foto adhoc alături de naşi şi părinţi. Apoi, cu pieptul bombat în faţă, naşul Adi Minune, îmbrăcat în frac, cu papion şi floare roşie în piept s-a îndreptat spre bucătarii care, în curte, frigeau la rotisoare 4 purcei.

Cu un pahar de şampanie în mână, Adi Minune a testat friptura. Totul, sub privirile poliţiştilor în civil care supravegheau de la distanţă, din clădirile vecine, întregul eveniment.

La petrecerea de aseară au participat şi membrii temutului clan interlop ieşean Corduneanu, dar şi interlopi din Galaţi, Brăila, Constanţa şi Bucureşti.

Închis în Spania

Cosmos Tănase, socrul mare, a fost supranumit "Prinţul ţiganilor". Acesta a plecat în Germania pe când avea doar 16 ani, fiind "printre primii ţigani", aşa cum a declarat pentru un ziar. Din Germania, Cosmos a adus maşini de zeci de mii de mărci, aparatură şi bani cât să-i ajungă pentru "7 vieţi".

Activitatea sa a intrat în atenţia anchetatorilor germani, iar presa de acolo relata despre copiii români obligaţi să cerşească sau să fure pentru el. Minorii au povestit nemţilor cum Cosmos Tanase îi supunea la torturi groaznice dacă nu erau "productivi", iar unii erau vânduţi ca nişte sclavi altor "proprietari" de copii.

La mijlocul anilor 2000, Cosmos Tănase a fost încarcerat într-o închisoare din Spania. În noiembrie 2009, când a murit tatăl său, Cosmos a primit învoire pentru câteva zile pentru a asista la funeralii. Între timp şi-a ispăşit pedeapsa şi a revenit în Iaşi.

NUNTĂ MASCATĂ

Autorităţile au privit uluite evenimentul

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi a primit o sesizare de la Poliţie cum că la Iaşi are loc respectiva nuntă, la care mireasa este minoră. "Legea prevede clar că se poate da o autorizaţie de căsătorie, o dispensă, numai în cazul în care fata a împlinit 16 ani. Şi numai după ce se face o anchetă socială, fata trece un examen psihologic, se discută cu părinţii acesteia. Or, în cazul nostru de acum, fata are 15 ani şi 6 luni, deci nu se pune problema să se poată căsători civil", a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al direcţiei. Acesta susţine că asistentele sociale au mers azi la locuinţa tinerei. "Rudele au declarat că nu se face nicio nuntă, ci e doar o petrecere privată", a completat Bantaş.

Totuşi, pe fir poate intra şi poliţia pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu o minoră, dacă există informaţii că între cei doi tineri a existat contact fizic. Cununia religioasă era programată la ora 11, în centrul Iaşului, la Biserica "Sf. Nicolae Domnesc", dar preoţii au refuzat să facă slujba când au aflat vârsta miresei. Citiţi şi:

  • Nunta mileniului între două clanuri de ţigani. Mireasa are doar 14 ani
  • Alai de Ferrari şi Bentley la o nuntă de copii romi. Rochia miresei: 10.000 de euro
  • Despre clanuri şi interlopi
  • Ginerică de clasa I: are diplomă de merit şi nevastă din vecini