Cea mai sigură maşină din lume pentru pasageri şi pietoni | VIDEO

Cea mai sigură maşină din lume pentru pasageri şi pietoni | VIDEO

Volvo V40 este considerată cea mai sigură maşină din lume, datorită dispozitivelor inteligente cu care este dotată şi care protejează atât șoferul, cât și pietonii.

Sistemele de siguranţă cu care este echipat Volvo V40, precum frâna automată sau sistemul de detectare a pietonilor, Lane Keeping, îl ajută pe șofer să nu depășească banda pe care circulă. Sistemul BLISS detectează vehiculele din punctul mort.

Tot pentru protecţia pasagerilor, dar şi al altor participanţi la trafic, Volvo V40 a fost echipat cu un sistem care activează frâna în momentul în care există pericolul tamponării cu o altă maşină. City Safety poate evita coliziunile la o viteză de cel mult 50 km/oră.

De asemenea, Volvo V40 este echipat cu airbag pentru pietoni în caz de accident. Autoturismul este dotat cu senzori în față care pot detecta orice contact cu un pieton. În momentul producerii impactului se eliberează airbagul, care îl protejează pe pieton la contactul cu parbrizul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui specialist în tehnologii pentru siguranța auto, Lotta Jakobsson, impactul cu această zonă este cauza multor răniri la cap atunci când pietonii se lovesc de capotă în timpul accidentelor rutiere. Obiectivul concernului suedez este ca după 2020 să nu existe victime într-un accident rutier în care să fie implicat un automobil Volvo.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/ubXWExrW2-o" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>