Cea mai mare economie a lumii în anul 2020

Cea mai mare economie a lumii în anul 2020

Este pe cale să devină cel mai important centru al inovaţiei tehnologice până în 2020, moment în care, potrivit previziunilor specialiştilor, este de aşteptat să devină şi cea mai mare economie a lumii.

Este vorba despre China care, potrivit unui sondaj de opinie, va depăşi Japonia şi SUA în domeniul inovatiei şi va deveni numarul unu mondial în 2020, după cum relata reuters.com.

Numărul unu

La ora actuală, China este cea de-a doua economie a lumii, statut la care a ajuns după ce a ajuns să concentreze majoritatea facilităţilor de producţie, atât naţionale, cât şi internaţionale. Acum că este principalul fabricant de bunuri al lumii, China doreşte să conducă şi la capitolul inovaţie. În prezent SUA conduc la acest capitol, urmate de Japonia, iar China nu sta prea bine la acest capitol, conform specialiştilor. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Aşa stau lucrurile acum, dar 27% dintre subiecţii incluşi în sondaj sunt absolut convinşi că în cel mult 10 ani, China va deveni numărul unu şi la capitolul inovaţie, 17% cred că India va cunoaşte un salt, iar doar 14%, respectiv 12% mai cred în SUA şi Japonia. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 6.000 de subiecţi originari din şase ţări,iar presa occidentală titrează că chinezii sunt rasa care va cuceri total lumea în 2020.