Editura Evenimentul si Capital

Cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor- Viaţă, de Keith Richards – la Bookfest 2017

Autor: | | 0 Comentarii | 353 Vizualizari

Colecţia „Biblioteca Polirom” îşi întîmpină fanii cu cele mai aşteptate traduceri din literatura universală, cei mai îndrăgiţi scriitori ai lumii, cele mai rîvnite titluri, toate la reducere (15-20%)

 

Bookfest 2017

Fie că vorbim de cărţi esenţiale ale literaturii lumii – semnate de autori consacraţi precum Orhan Pamuk, Philip Roth, David Lodge, Andreï Makine, John Williams, Junichiro Tanizaki sau José Saramago –, fie că vorbim de vocile și tendințele noi din literatura universală de astăzi – Clara Usón, Dorit Rabinyan, Geraldine Brooks, Eowyn Ivey sau Anna Gavalda sînt doar cîteva exemple –, noile traduceri intrate în portofoliul colecţiei „Biblioteca Polirom” îşi aşteaptă cititorii la standul editurii (pavilionul C2, Romexpo, Bucureşti), în perioada 24-28 mai 2017.

 

Evenimente dedicate colecţiei „Biblioteca Polirom” la Bookfest 2017

 

Cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor: Viață, de Keith Richards şi James Fox

Traducere din limba engleză și note de Veronica D. Niculescu și Lucian Niculescu

Sîmbătă, 27 mai, ora 17.30, cu Veronica D. Niculescu şi Bogdan-Alexandru Stănescu

 

Îndelung așteptata autobiografie a celebrului chitarist, compozitor, solist și membru fondator al formației Rolling Stones spune povestea unei vieți trăite în ritm de rockʼnʼroll: de la băiatul care asculta obsesiv discurile cu Chuck Berry și Muddy Waters, care a învățat să cînte la chitară și a înjghebat o formație alături de Mick Jagger și Brian Jones pînă în zorii succesului. Cu franchețea sa proverbială, Keith Richards ne oferă povestea unei vieți despre care ne-am dorit mereu să știm mai multe, o viață liberă, neînfricată, adevărată.

 

Masă rotundă: Noutăți „Biblioteca Polirom”, Scena C4, sîmbătă, 27 mai, ora 14.00

Invitați: Luminița Munteanu, Mariana Sipoș, Alexandra Coliban, Adina Dinițoiu, Bedros Horasangian, Cristian Teodorescu, Radu Paraschivescu

Moderator: Bogdan-Alexandru Stănescu

 

Femeia cu Părul Roșu, de Orhan Pamuk, traducere din limba turcă de Luminița Munteanu

Oare prima experienţă erotică poate să ne hotărască întreaga viaţă? Sau destinul ne este trasat doar de forţa istoriei şi a legendelor?

În noaptea aceea am făcut pentru prima oară dragoste cu o femeie. A fost teribil de răscolitor şi la fel de minunat. Toate ideile pe care le nutream înainte cu privire la viaţă, la femei şi la mine însumi s-au schimbat într-o clipă: Femeia cu Părul Roşu m-a învăţat să mă cunosc şi m-a învăţat, totodată, sensul fericirii… 

Fiica Estului, de Clara Usón, traducere din limba spaniolă de Mariana Sipoș/ Premiul Ciudad de Barcelona şi prestigiosul Premio de la Crítica, o recompensă literară acordată anual celui mai bun roman scris în limba spaniolă din întreaga lume.

 

Personaj inspirat din realitatea cea mai cruntă a fostei Iugoslavii, la începutul anilor ’90, în timpul războaielor sîrbo-croat şi sîrbo-bosniac, Ana Mladić nu este altcineva decît fiica generalului Ratko Mladić, pe care ea îl adoră şi îl consideră un adevărat erou al Serbiei, dar care avea să fie repede cunoscut în toată lumea ca „măcelarul din Balcani” şi judecat la Haga pentru crime de război. Romanul Fiica Estului, care are în centru destinul tragic al Anei, a trezit un interes enorm, căci pare aproape de necrezut cum a reuşit o tînără scriitoare din Spania să se documenteze la faţa locului, să înţeleagă şi să recreeze istoria – veche sau recentă – a unei regiuni din Europa ce pare uneori de neînţeles chiar şi pentru istorici.

Contraviața, de Philip Roth, traducere din limba engleză de Alexandra Coliban/ National Book Critics Circle Award for Fiction

„Poate cel mai important roman al lui Philip Roth.” (James Wood)

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate