Editura Evenimentul si Capital

Ce spune Daniel Constantin despre "Fundația Ponta"

Autor: | | 5 Comentarii | 982 Vizualizari

După ce a demisionat din fruntea Guvernului, Victor Ponta a rămas fără nicio funcţie publică. În condiţiile în care nici în PSD el nu mai ocupă vreo poziţie importantă, fostul prim-ministru a luat decizia de a înființa o fundaţie alături de mai mulţi colegi social- democraţi, dar şi de liderii ALDE.

"E o fundaţie care îşi propune să promoveze proiecte internaţionale, regionale, dar din care să facă parte şi România. De foarte mulţi ani, România a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaţionale, iar ideea lui Ponta este generoasă din acest punct de vedere şi cred că putem să punem mai mult în valoare potenţialul pe care România îl are în toate sectoarele de activitate. Eu am fost invitat de Ponta şi m-am alăturat cu mare plăcere acestei fundaţii, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o în cei 3,5 ani ca ministru al Agriculturii", a declarat Constantin, potrivit rtv.net.

Liderul ALDE a vorbit şi despre beneficiile fundaţiei pe care o va lansa fostul premier.

"Cred că putem să tragem investiţii, să angrenăm România în ceea ce înseamnă comerţul regional şi internaţional. Cred că din acest punct de vedere toată lumea va avea de câştigat. Nu-i altceva decât o punere în valoare a cunoştinţelor şi a relaţionării pe care am dezvoltat-o pe vremea când am fost ministru eu şi ceilalţi colegi care vor face parte din această fundaţie", a adăugat Daniel Constantin.

Copreşedintele ALDE a declarat că fostul premier nu vizează nicio activitate politică în perioada urmăroare.

"Această fundaţie nu urmăreşte un scop politic. Am văzut abordări de genul: Ponta îşi lansează o fundaţie politică. Prin lege, o fundaţie nu face politică. (...) Domnul Ponta nu vizează nicio activitate politică, nici individual, nici cu fundaţia, în perioada următoare. (...) Are termen zilele următoare la judecătorie, după care va fi o lansare. Sunt lucruri care ţin de iniţiatorul fundaţiei", a menţionat liderul ALDE.

Victor Ponta îşi va lansa în această săptămână o fundaţie pe care a înfiinţat-o alături de alte nume din politică. Fundația pe care fostul premier o va lansa pe 14 ianuarie se va numi Black Sea Regional Project.

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat, că fundaţia pe care vrea să o lanseze Victor Ponta "nu urmăreşte un scop politic". De menționat este că Daniel Constantin va ocupa funcția de vicepreședinte al fundației alături de Nicolae Bănicioiu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate