Editura Evenimentul si Capital

Ce spun parlamentarii când nu-i aude nimeni | Politica în vacanță

Discuțiile între parlamentari nu rămân secrete FOTO: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 4 Comentarii | 1865 Vizualizari

O privire peste discuțiile din Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, care-și desfășoară ședințele cu ușile închise, arată cât de haotică este activitatea de conducere a Parlamentului.

Votează politicienii și evenimentele anului 2015!

În spatele ușilor închise, parlamentarii spun lucruri trăsnite. Cele mai spumoase discuții au avut loc pe marginea procedurilor de ridicare a imunității.

Zgonea: „Ce am aprobat noi?”

Cazul Udrea le-a dat cele mai mari bătăi de cap deputaților din Biroul Permanent, care au fost puși în încurcătură de avalanșa de solicitări. „Deci, primul dosar care a venit este… Nu vă supăraţi pe mine, dacă eu înţeleg ceva! (...). Nu ştiu unde se află în rapoartele făcute, pentru că nu scrie nimeni ce aprobăm. Domnule Ciucă, ce am aprobat noi?”, întreba, nedumerit, Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, într- o ședință din februarie. „Nu ştiu ce este aici, dar ştiu că primul pe care l-am aprobat în urmă cu o săptămână a fost începerea urmăririi penale cu privire la anumite fapte în dosarul Bute”, a spus Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice. În fața acestor nedumeriri, liderul deputaților PSD, Marin Neacșu are o idee: „Cred că un sfert de oră este destul să stăm în sală, pentru că, dacă ieşim trebuie să şi spunem ce am făcut”.


Politicienii, comici vestiți ai aparatului de fotografiat


În octombrie, alt dosar pentru Udrea, alte complicații: Biroul Permanent decide, în premieră, ca votul pentru cererea de reținere să fie diferit de cel de arestare. „Ca secretar de şedinţă, întreb cum anume se va desfăşura votul? Vor fi trei apeluri şi vom trimite de trei ori câte două bile? Pentru că nu poate să primească patru sau şase bile odată un deputat; introduce toate şase bilele într-o singură urnă, la reţinere. Despre ce vorbim?”, întreba nedumerit Mircea Mircovici, secretarul Camerei Deputaților.

Senatorii, enervați pe DNA

Cazul Șova a complicat viața senatorilor, iar în Biroul Permanent ei au sărit la gâtul DNA.„În perioada anilor ’50, această practică era curentă, iar mânia poporului se manifesta foarte interesant. Era o lozincă, care era scandată de foarte multe ori şi care suna aşa. Dacă n-o ştiţi, permiteţimi să v-o spun: «Cei ce zac în închisori sunt duşmani şi trădători. Moarte lor! Moarte lor!»”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în ședința conducerii Senatului din 16 martie 2015, în care s-a discutat cererea DNA de arestare a lui Dan Șova.


Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate