Editura Evenimentul si Capital

CE spun chiriaşii din locuinţele de PROTOCOL. Ţiriac: Acum, pot să-i întreb şi eu ce au făcut cu banii din chirie?

Ponta_Tiriac
Autor: | | 84 Comentarii | 7939 Vizualizari

Guvernul Ponta a publicat lista chiriaşilor RA-APPS persoane fizice, care conţine numele celor care stau în casele statului, îndreptăţiţi şi neîndreptăţiţi. O parte dintre cei aflaţi pe această listă au început să dea explicaţii cu privire la locuinţele pe care le deţin.

UPDATE 2. Fostul ministru pentru Dialog social Liviu Pop, devenit senator va părăsi locuinţa de serviciu de la RA-APPS. ,, În termen de 30 de zile de la finalizarea mandatului de ministru puteam să ocup această locuinţă şi, aşadar, pe 19 ianuarie o voi preda", a spus Pop. Senatorul se va muta într-un apartament, chiria urmând să o plătească din cei 4.000 de lei pe care îi va primi de la Parlament. UPDATE 1. Deputatul PDL pentru Diaspora, Eugen Tomac, fost consilier de stat la Palatul Cotroceni şi secretar de stat, a declarat că nu a ocupat nicio zi ilegal locuinţa RA-APPS de 71 mp şi că a solicitat de la început Regiei cel mai mic apartament posibil.  "Nu am stat nicio zi ilegal în acel spaţiu, pentru care am avut bază legală ca fost secretar de stat şi consilier de stat", a spus Tomac, citat de mediafax.ro., arătând că a notificat RA-APPS pe 7 ianuarie asupra părăsirii locuinţei, după ce pe 21 decembrie a depus jurământul de deputat. "Am solicitat locuinţa de serviciu la un an după ce am fost numit secretar de stat. Sunt demnitarul cu cel mai mic spaţiu de pe listă, nu a fost vorba de o vilă sau o locuinţă de lux", a mai spus Eugen Tomac. Omul de afaceri Ion Ţiriac a spus că a cumpărat în urmă cu 15 ani, de la proprietar, casa în care locuieşte, plătind chirie la RA-APPS pentru teren şi pentru două camere, una la subsol şi alta la parterul imobilului. "Casa în care stau a fost cumpărată acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. În locaţie, o cameră la parter şi la subsol, statul a demonstrat că nu i-a aparţinut proprietarului şi de aceea eu plătesc chirie. De asemenea, plătesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tăriceanu când a dat legea pentru o parte din teren unde se află casa şi care este al statului", a declarat Ion Ţiriac pentru Ziarul Financiar.

  • Cine stă în locuinţele de protocol. Ion Ţiriac, Andrei Marga sau Adrian Severin stau în vile de lux
"Când s-a schimbat legea, pe vremea lui Tăriceanu, eu am plătit chiria aşa cum mi s-a cerut, nu am negociat nimc (...) Acum pot să-i întreb şi eu ce au făcut cu banii pe care i-am plătit eu chirie?
Pe lista făcută publică de Ponta, în dreptul lui Ion Ţiriac, scrie că deţine un "imobil parţial în administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafaţă utilă 214,56 mp şi o chirie de 26.897,09 euro". Suma plătită de omul de afaceri este, de departe, cea mai mare sumă din lista RA-APPS. Funeriu spune că el stă legal "Eu ocup locuinţa în conformitate cu prevederile legale, spre deosebire de alţii. Nu e niciun secret, e publicată şi în Monitorul Oficial", a spus Daniel Funeriu, arătând că i-a fost repartizat de către RA-APPS apartamentul de 209 mp din strada Eminescu, în sectorul 2 al Capitalei, de când a fost numit ministru al Educaţiei în Guvernul Emil Boc. El a adăugat că plăteşte întreţinerea şi celelalte cheltuieli aferente locuinţei şi că nu a acumulat datorii în acest sens. "Nu am nimic cu publicarea listei chiriaşilor de către Guvern, e o idee bună, cu condiţia să fie integrală. Senzaţia mea este că lista publicată nu e completă", a mai spus Funeriu la RTV. Consilierul prezidenţial  plăteşte o chirie de 1.278 lei raportată la o suprafaţă de 209 mp. Nazare îşi caută o nouă locuinţă Deputatul PDL Alexandru Nazare precizează că apartamentul închiriat de la RA-APPS i-a fost repartizat ca locuinţă de serviciu în aprilie 2012 când ocupa funcţia de ministru al Transporturilor şi că în prezent este "în proces de închiriere a unei noi locuinţe".
  • Victor Ponta: RA-APPS va moderniza Sala Palatului
Nazare spune că în decembrie 2012 a primit o comunicare din partea RA-APPS prin care i se solicita rezilierea acestui contract. "Prin urmare, din data de 29 decembrie 2012 apartamentul respectiv este la dispoziția RA-APPS, eu fiind în proces de închiriere a unei noi locuinţe, întrucât nu deţin în continuare o proprietate în municipiul Bucureşti", a explicat Nazare.  Geoană s-a apărat pe Facebook  Senatorul PSD Mircea Geoană a ţinut să precizeze că singurul motiv pentru care a continuat să locuiască în casa RA-APPS după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare sau construire a unei locuinţe proprietate personală. "Nu este vorba de niciun privilegiu. Singurul motiv pentru care am continuat să locuiesc în această casă după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare/construire a unei locuinţe proprietate personală. Aşa cum este de notorietate, am încercat să achizitionez o locuinţă în 2009, dar proiectul a eşuat din cauza intrării în faliment a investiţiei respective", menţionează Geoană, pe contul său de Facebook. CITIŢI ŞI:
  • Cine stă în locuinţele de protocol. Ion Ţiriac, Andrei Marga sau Adrian Severin stau în vile de lux
  • Lista cu toate persoanele fizice
  • Situaţia persoanelor fizice care deţin locuinţe de protocol
  • Situaţia persoanelor fizice care deţin locuinţe de serviciu
  • Situaţia persoanelor fizice care nu mai sunt îndreptăţite

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Partide

libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate