Editura Evenimentul si Capital

Ce s-ar putea întâmpla, în curând, CU ALBINELE din întreaga lume

Albinele sunt cruciale pentru omenire
Autor: | | 2 Comentarii | 2045 Vizualizari

Albine din întreaga lume ar putea purta în curând mici dispozitive electronice de transmisie, în cadrul unui studiu realizat în Australia asupra creșterii bruște a ratei mortalității în rândul acestor insecte, informează agenția Xinhua.

Oameni de știință de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) din Australia desfășoară 'Global Initiative for Honey Bee Health', efort multi-național de găsire a unei soluții de combatere a fenomenului înregistrat în ultimii ani, de dispariție masivă a exemplarelor din cadrul speciei.

Descoperiri recente

Albinele sunt cruciale pentru polenizarea a mai mult de 30 la sută dintre produsele alimentare pe care le consumă oamenii — cele mai multe fructe, legume, uleiuri, semințe și nuci.

Descoperiri recente au scos în evidență deteriorarea tot mai evidentă a stării de sănătate a albinelor, care afectează capacitatea lor de a poleniza culturile, iar marți profesorul Paolo de Souza de la CSIRO a declarat că această inițiativă globală își propune să contribuie la înțelegerea cauzelor care afectează albinele.

El a spus că etichetele de identificare a frecvenței radio (RFID), care includ și micro-senzori, le vor permite cercetătorilor să monitorizeze sănătatea și bunăstarea albinelor în viața de zi cu zi.

"Mica tehnologie poate permite cercetătorilor să analizeze efectele factorilor de stres — boli, pesticide, poluarea aerului, contaminarea apei, alimentație și factori meteorologici extremi — asupra deplasării albinelor și a capacității lor de polenizare", a spus De Souza într-o declarație.

"Analizăm și care sunt factorii cheie sau combinația de factori care duc la decesul în masă al albinelor", a mai spus sursa citată. "Senzorii, care funcționează în parteneriat cu tehnologia Intel, acționează în mod asemănător cu înregistrările din cutia neagră a zborurilor aviatice și vor oferi informații vitale despre factorii de stres cu impact asupra sănătății albinelor", a explicat De Souza.

În prezent, etichetele RFID au fost montate pe circa 15.000 de albine din Australia și Brazilia, menționează Xinhua.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate