Editura Evenimentul si Capital

Cei care nu-şi plătesc la timp facturile la utilităţi vor fi executaţi silit

Facturi la intretinere
Autor: | | 2 Comentarii | 2037 Vizualizari

Cine nu achită la timp facturile la utilităţi va fi executat silit. Mai mult, datornicii nu vor mai avea dreptul să se apere în instanţă. Asta arată noua lege a utilităţilor publice, publicată în Monitorul Oficial şi care a intrat în vigoare sâmbătă. Totodată, sunt reduse termenele de plată şi au fost prevăzute pedepse pentru cei care fură apă sau agent termic din sistemul public de alimentare, potrivit documentului consultat de EVZ.

Documentul prevede că aceia care nu-și achită la timp facturile pentru serviciile de alimentare cu apă, căldură, canalizare sau salubrizare riscă să fie executaţi silit. În plus, în lege este precizat că numărul de zile în care consumatorul poate să îşi plătească facturile se ridică la 15 zile calendaristice. 

Avocaţii nu susţin modificările pentru că nu dau posibilitatea consumatorului de se apăra într-un proces în istanţă, cum era până de curând, transmite Realitatea TV.

Astfel, potrivit Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, “factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu".

La utilităţi publice sunt încadrate: alimentarea cu apă; canalizarea şi epurarea apelor uzate; colectarea, canalizarea şi evacuarea apelor pluviale; alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, salubrizarea localităţilor; iluminatul public; transportul public de călători.

Astfel, persoanele care nu-și achită la timp facturile pentru aceste servicii vor putea fi executate silit fără să mai fie necesară acționarea lor în justiție.

De asemenea, se modifică termenul de facturare şi de plată:

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate