Editura Evenimentul si Capital

Ce recomandări face Ambasada SUA pentru îmbunătățirea legislatiei privind combaterea traficului de ființe umane

Autor: | | 1 Comentarii | 291 Vizualizari

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” şi Ambasada Statelor Unite ale Americii în România au organizat, marți, o dezbatere în cadrul proiectului „Nu droguri, Nu trafic uman”. A partiicpat consilierul politic Matthew Jones, din partea Ambasadei SUA.

Matthew Jones a subliniat importanţa combaterii fenomenului traficului de persoane și a lansat şi o serie de recomandări cu privire la măsurile care ar trebui luate de autorităţile naţionale.

”România se confruntă în continuare cu unele provocări. De exemplu, ONG-urile raportează faptul că un mare număr de poliţişti şi judecători din toată ţara continuă să manifeste o lipsă de pregătire şi de sensibilitate faţă de cazurile de exploatare sexuală şi alte chestiuni legate de traficul de persoane. Deseori, judecătorii nu fac diferenţa între cazurile de prostituţie şi cele de trafic de persoane, victimele ajungând să fie trase la răspundere. Observatorii critică în mod frecvent poliţia pentru incapacitatea de a conştientiza potenţialul de exploatare prin prostituţie. Mai mult, în timp ce se bazează deseori pe ONG-uri pentru a oferi asistenţă victimelor, Guvernul nu poate oferi suport financiar direct acestor organizaţii, din cauza prevederilor legale. Anul trecut, o iniţiativă de schimbare a legii, în scopul de a permite finanţarea publică a ONG-urilor, a fost blocată. De asemenea, în ciuda faptului că legea dă dreptul tuturor victimelor să beneficieze de îngrijire medicală şi psihologică, observatorii atrag atenţia că accesul la acest tip de îngrijiri este greoi”, a punctat consilierul de la ambasada Americii.  El a amintit că în trecut, Ministerul Justiţiei a făcut publice online numele martorilor din procese, inclusiv copii, punând victimele în pericol. Sau că deşi o lege specifică dă dreptul victimelor la compensaţii din partea traficanţilor, în general ele nu îşi permit taxele necesare pentru deschiderea unui proces civil.

Ţinând cont de toate acestea şi în spirit de cooperare, Ambasada SUA, prin vocea consilierului politic  Matthew Jones, face unele recomandări:

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate