Editura Evenimentul si Capital

Ce PROIECT le pregăteşte USR tinerilor

USR
Autor: | | 0 Comentarii | 212 Vizualizari

Deputatul USR, Cristian Seidler, are în pregătire o iniţiativă legislativă care vizează internship-ul. El doreşte stimularea angajatorilor pentru a implementa programe de internship, dar şi o limitare a celor care urmează un astfel de program.

"Eu vin din domeniul de resurse umane şi ştiu că ar fi nevoie de un proiect legislativ în ceea ce priveşte internship-ul", a declarat, pentru EVZ, Seidler. 

Măsuri propuse

"Internship-ul e o formă combinată de muncă şi învăţare. Nu e numai învăţare şi nu e numai muncă. Atunci, pentru ca angajatorul să aibă stimularea necesară pentru a avea programe de internship, trebuie ca banii pe care îi primeşte, dacă este un internship plătit, să nu fie impozitaţi ca şi cum ar fi muncă 100% prestată. Să recunoaştem faptul că angajatorul oferă, pe lângă bani, sub formă de salariu şi care trebuie impozitat ca atare, şi învăţare. Iar dacă tot dă bani ca beneficiarul să înveţe, hai să nu-l taxăm în plus pe angajator. Aşadar, e o formă de facilitare fiscală", a precizat deputatul USR. 

De asemenea, el se gândeşte şi la o limitare a programului de internship. "Ca să nu poată fi folosit de către prea mulţi în prea multe domenii, trebuie foarte clar definit cine şi în ce condiţii poate să beneficieze de internship. Dacă o persoană cu zece ani de experienţă în domeniu tot mai beneficiază de internship, acela nu mai poate fi numit internship", a subliniat deputatul USR. 

El a adăugat că doreşte să evite "eludarea şi taxarea unui contract individual de muncă în deplinătatea sa. Asta înseamnă că s-ar preta doar studenţilor în ultimii doi ani de studiu şi proaspeţilor absolvenţi, în termen de unul-doi ani după absolvire. După aceea, nu prea mai poţi spune că e internship. Nu poţi să îl legi nici de vârstă neapărat, pentru că unii fac o facultate la 35 de ani, spre exemplu. Atunci, aş lega-o de ultimii doi ani de studiu şi în oricare dintre formele de licenţă, masterat şi doctorat şi de maximum doi ani după".

Deputatul USR a explicat că "în realitate, aceste lucruri se întâmplă deja, adică aş legaliza o stare de fapt şi aş vrea să acord nişte beneficii angajatorilor, ca să se întâmple în volum mult mai mare, deoarece e cea mai bună formă de inserţie a tinerilor pe piaţa forţei de muncă şi vine să suplinească, din păcate, ceea ce mediul universitar nu are cum să ofere, şi anume cunoştinţe tehnice la zi şi foarte aplicate, uneori în nişte sisteme sau procese de lucru care sunt specifice firmei respective. E tot o formă de învăţământ şi dacă sectorul privat poate să o ofere, atunci să i se acorde nişte facilităţi fiscale, poate şi nişte limitări de sume maxime pe care le poţi acorda ca salariu pe zona de internship.  

Seidler vrea să se concentreze pe acest proiect şi spune că "este în pregătire, dar nu îl voi lansa brusc, pentru că vreau întâi o consultare publică cu mari angajatori, cu mari utilizatori de internship, cu asociaţii patronale, cu asociaţii studenţeşti. Chiar vreau să stăm la masă şi să dezbatem, iar pe când ieşim cu proiectul de lege, să fie chiar justificat şi de un real folos". 

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate