Editura Evenimentul si Capital

Ce OBIECT INEDIT a oferit Cioloș unei FERME din Cluj și ce A PRIMIT în schimb premierul

Dacian Cioloș
Autor: | | 0 Comentarii | 337 Vizualizari

Premierul Dacian Cioloş a oferit, luni, o şa tradiţională primită de la preşedintele Mongoliei unei ferme de lângă Cluj-Napoca, unde se organizează şi cursuri de terapie asistată cu animale şi care este administrată de un fost coleg de facultate, informează Agerpres.

centru clujean de echitaţie care organizează ore de călărie pentru copiii cu dizabilităţi o şa tradiţională pe care a primit-o de la preşedintele Republicii Mongolia. 

Şaua are un design ce permite o mai bună stabilitate a călăreţului şi astfel le permite copiilor cu diferite probleme de sănătate să îşi ţină mai bine echilibrul. 

Ferma "Descoperă Natura", care derulează aceste programe de interacţiune om-animal pentru copii este înfiinţată de Mugur Pop, fost coleg de facultate şi un bun prieten al premierului Dacian Cioloş. 

"Acum câteva săptămâni am participat la summit-ul Uniunea Europeană - Asia, în Mongolia şi acolo preşedintele Mongoliei a dat, mai mult sau mai puţin simbolic, un cal cu o şa fiecărui şef de delegaţie, deci fiecărui prim-ministru sau preşedinte care a participat. El ne-a spus că ne dă 'pe bune' şi calul, şi şaua. Nu se punea problema să aducem calul de acolo. Oricum ar fi fost costisitor şi animalul e bine să trăiască în mediul în care s-a născut, dar mi s-a părut interesantă ideea să aduc şaua, pentru că e un model diferit de şa faţă de ceea ce găsim la noi şi n-am vrut să o duc doar ca să rămână undeva la Guvern, doar ca să rămână într-un birou sau într-un depozit. M-am gândit la Mugur Pop, un prieten din studenţie căruia îi cunoşteam preocupările", a spus premierul. 

Acesta a vrut să le înmâneze personal şaua celor care se ocupă de fermă, dar şi să îi cunoască pe voluntarii care se ocupă de copiii care vin aici. 

"Ştiam proiectul, ştiam că a început să lucreze cu copiii, în primul rând, şi apoi am aflat că lucrează inclusiv cu copiii cu dizabilităţi şi mi s-a părut că e cel mai bun loc pentru această şa aici, aşa că am decis să o donez acestui proiect pe care l-a construit împreună cu studenţi de la psihologie care fac voluntariat împreună cu asociaţia care se ocupă de copiii cu dizabilităţi şi cred că e modalitatea cea mai bună de a pune în valoare un obiect care, dincolo de faptul că e un obiect utilitar, e şi un subiect de artă, pentru că, după cum aţi văzut, e o şa tradiţională, specifică mongolă şi mi s-a părut, atât cât cunoşteam eu din călărie (...) că e un model foarte stabil şi foarte adaptat pentru călăria copiilor şi am profitat de această vizită la Cluj să vin să o aduc şi să văd şi cum a evoluat ferma aici", a mai spus premierul. 

La rândul său, Mugur Pop a explicat că i se pare cel mai important lucru că, după atât de mulţi ani, acel Dacian Cioloş pe care îl cunoştea de tânăr nu s-a schimbat. 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate