Editura Evenimentul si Capital

Ce nu știai despre BICHONUL MALTEZ

Este considerat aristocratul lumii canine
Autor: | | 0 Comentarii | 11948 Vizualizari

Bichonul Maltez (Bichon Maltese), extrem de apreciat în societate de-a lungul timpului, este una dintre cele mai vechi rase de câini, care a cucerit cu înfățișarea și calitățile sale.

Este o rasă de câini membră a familiei Bichon, care include, de asemenea, și rasele: Bichon Frise, Bichon Bolognese, Bichon Havanez, Coton de Tulear, Tsvetnaya Bolonka, Franzuskaya. Cu o moștenire mediteraneeană, rasa, considerată ca originară din Malta, a fost din totdeauna în compania omului, fiind un câine de casă foarte iubit.

De multă vreme, Bichonul Maltez este considerat aristocratul lumii canine. Roba sa albă, mătăsoasă și lungă, ce atârnă până la pământ, a făcut ca rasa să devină foarte apreciată de doamnele din rândul nobilimii în jurul anului 1800. Acest câine a fost imortalizat în monumentele grecești și se crede că era un câine al regalității și nobilimii. În 1792, botanistul suedez Carl Linnaeus scria despre acesta ca fiind "cam de mărimea unei veverițe." Pentru prima dată a apărut la expoziția canină de la Westminster, în Statele Unite, în 1877, purtând denumirea de câinele-leu maltez. Un exemplar de Maltez a fost înregistrat pentru prima dată, în 1888, de American Kennel Club, rasa fiind acceptată în grupa raselor de companie, potrivit www.hillspet.com.

Este un câine blând, afectuos, inteligent, receptiv și de încredere. Plin de viață și jucăuș este foarte apreciat de copii. Bichonul Maltez este un câine de interior, potrivit și pentru apartamente mai mici. Poate petrece ore întregi pe genunchii proprietarului, savurând momentele de atenție acordate.

Bichonul Maltez are nevoie de un dresaj blând și ferm, care poate fi un succes dacă i se oferă recompense comestibile.

În ce privește întreținerea sa trebuie periat o dată pe săptămână. Părul din jurul ochilor trebuie curățat zilnic pentru a preveni pătarea, la fel trebuie procedat și în cazul bărbi, după mese. Urechile trebuie curățate periodic și trebuie scos părul în creștere din interiorul canalului urechii. Părul de pe partea de sus a capului poate fi purtat legat într-un moț pentru a-l ține departe de ochii, dar poate fi și tuns. Trebuie plimbat cel puțin de 3 ori pe zi.

Este un câine mic, rezistent și cu o blană mătăsoasă, cu un singur strat care atârnă aproape de sol, de culoare albă sau ivory. Corpul lui este compact, cu oase mici, dar robust și puțin mai lung decât înalt. Pieptul este adânc, capul este bine proporționat cu corpul și craniul este ușor rotunjit. Are ochii mari, rotunzi, închiși la culoare și botul de lungime medie și ușor conic, acoperit cu păr lung, cu nasul mare și negru. Urechile de formă triunghiulară, de lungime medie, sunt acoperite cu un păr bogat, lung și lăsate pe lângă cap. Unghiile Bichonului Maltez trebuie scurtate la fiecare două săptămâni. Coada este destul de lungă, purtată rulat deasupra spatelui și acoperită cu păr bogat, potrivit www.infocaini.ro.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate