Editura Evenimentul si Capital

Ce lege a trimis Iohannis spre reexaminare

Klaus Iohannis
Autor: | | 1 Comentarii | 563 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să reexamineze legea privind impozitul pentru terenurile situate în intravilan.

Şeful statului precizează, în cererea de reexaminare, că Legea pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal elimină regula potrivit căreia impozitul pentru 400 metri pătraţi din totalul suprafeţei de teren situate în intravilan şi înregistrat în registrul agricol la „altă categorie de folosinţă" este stabilit în acelaşi mod ca pentru terenurile situate în intravilan şi înregistrate în registrul agricol la categoria de folosinţă „terenuri cu construcţii".

„Astfel, potrivit noii reglementări, pentru terenurile înregistrate în registrul agricol la 'altă categorie de folosinţă', indiferent de suprafaţă, impozitul se va stabili prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare tipului de teren (arabil, păşune, livadă, etc.), acest rezultat urmând a se înmulţi cu coeficientul de corecţie aplicabil în funcţie de rangul localităţii", punctează Iohannis.

El subliniază că „previzibilitatea şi claritatea normelor" sunt cerinţe generale ale elaborării actelor normative, care îşi găsesc o consacrare specială în materie fiscală.

„Asigurarea predictibilităţii impunerii, principiu de bază în materie, ce urmăreşte o conduită fiscală responsabilă, este expres înscris în Codul fiscal. În acest sens, art. 4 din Codul fiscal statuează că intervenţiile legislative asupra Codului fiscal intră în vigoare într-un termen de minimum 6 luni de la publicarea acestora în Monitorul Oficial. Totodată, necesitatea unui termen precis stabilit pentru fiecare plătitor, pentru ca acesta să poată urmări şi înţelege sarcina fiscală ce îi revine, este ridicată la rang de principiu al fiscalităţii, prin dispoziţiile art. 3 lit. b) din Codul fiscal. În opinia noastră, legea transmisă la promulgare nu îndeplineşte nici cerinţele stabilite de normele generale de tehnică legislativă privind claritatea şi previzibilitatea prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, şi nici pe cele speciale înscrise în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Prin urmare, pentru a înlătura orice echivoc în aplicare, considerăm că este necesar ca în conţinutul legii transmise la promulgare să fie stabilit momentul intrării ei în vigoare", precizează şeful statului în cererea transmisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Iohannis spune că, având în vedere că soluţia legislativă conduce la diminuarea veniturilor locale provenite din impozite datorate cu titlu de impozit pentru terenuri cu construcţii, este necesar să se precizeze în conţinutul normativ al acesteia şi sursele de acoperire a diminuării veniturilor bugetare aferente exerciţiului bugetar pentru care s-au aprobat bugetele locale respective.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:33 LIDERII din PSD care se PREGĂTESC să îl ÎNLOCUIASCĂ pe Dragnea. Două NUME GRELE într-o ipoteză APOCALIPTICĂ pentru șeful PSD 16:47 Dragnea lărgeşte frontul. ATAC LA VÂRFUL SRI: „Hellvig a cedat şi el. A CEDAT STATULUI PARALEL” Ce a spus despre OUG? 15:54 ULUITOR! Ce AVERE are Kovesi! De unde a încasat O SUMĂ ENORMĂ? Informații-bombă despre șefa DNA 15:30 Ingrid Mocanu DECONSPIRĂ „LUPTA” lui Tăriceanu cu Statul Paralel 10:45 Coldea s-a lansat la apă! IMAGINE DE COLECŢIE în articol. Fostul prim-adjunct al SRI poate intra în categoria VIRALUL ANULUI 17:52 Renate Weber face o analiză a „INGERINȚEI PERVERSE a SRI în actul de justiție” 15:58 Strategia secretă a lui LIVIU DRAGNEA în lupta cu Laura Codruța KOVESI. DOCUMENT INTERN al PSD 15:06 CINE SUNT PIONII lui Coldea? Vanghelie a dezvăluit cele două nume în direct, la TV. MINUT DE AUR 09:42 Toader l-a „atins” pe Iohannis după episodul LECTURA CONTINUĂ: „Întrebarea corectă este când va termina de înțeles?” 08:02 LIVIU DRAGNEA este o VICTIMĂ a SISTEMULUI! Editorial de Dan Andronic 16:39 Asociaţia Magistraţilor din România intervine în scandalul provocat de condamnarea lui Liviu Dragnea: „Nesocotesc independența judecătorului” 15:37 În cursa pentru Cotroceni, PSD ARE UN RIVAL pentru Iohannis. „Pentru a elibera țara asta, eu voi candida în 2019!” 12:22 Orban nu-i menajează pe social-democraţi: „PSD preferă statutul de grup infracţional organizat” 10:21 Cum putea SCĂPA DRAGNEA de CONDAMNARE. DEZVĂLUIRI de ULTIMĂ ORĂ din partea avocatului BOMBONICĂI PRODANA 10:01 Dragnea: Nu demisionez! Statul Paralel TREBUIE să DISPARĂ. NU mă SPERIE nici IOHANNIS, nici HELLVIG, nici PAHONȚU, nici KOVESI, nici alții 10:01 PSD pleacă la RĂZBOIUL TOTAL. SUSȚINERE UNANIMĂ pentru Dragnea, după CONDAMNARE, în LUPTA IMEDIATĂ contra Statului Paralel 09:50 Reacţie DURĂ a ICCJ după declarațiile social-democraților. Replica lui Toader: „Să ne cunoaștem și sa ne respectăm competențele” 08:57 EXPLOZIV - Dragnea a DEMISIONAT din TOATE FUNCȚIILE după ce a fost CONDAMNAT în 2015. Ce va face acum liderul PSD? 08:56 MIRCEA BADEA și CONDAMNAREA lui DRAGNEA. Reacție UIMITOARE din partea prezentatorului cu privire la șeful PSD 14:35 Orban, apel la PSD înainte de CEx. „Trebuie să aleagă între a fi FIDELI României și a fi SLUGI”

Articole salvate