Editura Evenimentul si Capital

Ce lege a trimis Iohannis spre reexaminare

Klaus Iohannis
Autor: | | 1 Comentarii | 530 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să reexamineze legea privind impozitul pentru terenurile situate în intravilan.

Şeful statului precizează, în cererea de reexaminare, că Legea pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal elimină regula potrivit căreia impozitul pentru 400 metri pătraţi din totalul suprafeţei de teren situate în intravilan şi înregistrat în registrul agricol la „altă categorie de folosinţă" este stabilit în acelaşi mod ca pentru terenurile situate în intravilan şi înregistrate în registrul agricol la categoria de folosinţă „terenuri cu construcţii".

„Astfel, potrivit noii reglementări, pentru terenurile înregistrate în registrul agricol la 'altă categorie de folosinţă', indiferent de suprafaţă, impozitul se va stabili prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare tipului de teren (arabil, păşune, livadă, etc.), acest rezultat urmând a se înmulţi cu coeficientul de corecţie aplicabil în funcţie de rangul localităţii", punctează Iohannis.

El subliniază că „previzibilitatea şi claritatea normelor" sunt cerinţe generale ale elaborării actelor normative, care îşi găsesc o consacrare specială în materie fiscală.

„Asigurarea predictibilităţii impunerii, principiu de bază în materie, ce urmăreşte o conduită fiscală responsabilă, este expres înscris în Codul fiscal. În acest sens, art. 4 din Codul fiscal statuează că intervenţiile legislative asupra Codului fiscal intră în vigoare într-un termen de minimum 6 luni de la publicarea acestora în Monitorul Oficial. Totodată, necesitatea unui termen precis stabilit pentru fiecare plătitor, pentru ca acesta să poată urmări şi înţelege sarcina fiscală ce îi revine, este ridicată la rang de principiu al fiscalităţii, prin dispoziţiile art. 3 lit. b) din Codul fiscal. În opinia noastră, legea transmisă la promulgare nu îndeplineşte nici cerinţele stabilite de normele generale de tehnică legislativă privind claritatea şi previzibilitatea prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, şi nici pe cele speciale înscrise în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Prin urmare, pentru a înlătura orice echivoc în aplicare, considerăm că este necesar ca în conţinutul legii transmise la promulgare să fie stabilit momentul intrării ei în vigoare", precizează şeful statului în cererea transmisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Iohannis spune că, având în vedere că soluţia legislativă conduce la diminuarea veniturilor locale provenite din impozite datorate cu titlu de impozit pentru terenuri cu construcţii, este necesar să se precizeze în conţinutul normativ al acesteia şi sursele de acoperire a diminuării veniturilor bugetare aferente exerciţiului bugetar pentru care s-au aprobat bugetele locale respective.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:56 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 08:16 LIVE. MAREA BRITANIE SUB TEROARE. A fost arestat primul suspect. 22 de oameni au murit. Sunt zeci de răniţi - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate