Editura Evenimentul si Capital

Ce lege a trimis Iohannis spre reexaminare

Klaus Iohannis
Autor: | | 1 Comentarii | 558 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să reexamineze legea privind impozitul pentru terenurile situate în intravilan.

Şeful statului precizează, în cererea de reexaminare, că Legea pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal elimină regula potrivit căreia impozitul pentru 400 metri pătraţi din totalul suprafeţei de teren situate în intravilan şi înregistrat în registrul agricol la „altă categorie de folosinţă" este stabilit în acelaşi mod ca pentru terenurile situate în intravilan şi înregistrate în registrul agricol la categoria de folosinţă „terenuri cu construcţii".

„Astfel, potrivit noii reglementări, pentru terenurile înregistrate în registrul agricol la 'altă categorie de folosinţă', indiferent de suprafaţă, impozitul se va stabili prin înmulţirea suprafeţei terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare tipului de teren (arabil, păşune, livadă, etc.), acest rezultat urmând a se înmulţi cu coeficientul de corecţie aplicabil în funcţie de rangul localităţii", punctează Iohannis.

El subliniază că „previzibilitatea şi claritatea normelor" sunt cerinţe generale ale elaborării actelor normative, care îşi găsesc o consacrare specială în materie fiscală.

„Asigurarea predictibilităţii impunerii, principiu de bază în materie, ce urmăreşte o conduită fiscală responsabilă, este expres înscris în Codul fiscal. În acest sens, art. 4 din Codul fiscal statuează că intervenţiile legislative asupra Codului fiscal intră în vigoare într-un termen de minimum 6 luni de la publicarea acestora în Monitorul Oficial. Totodată, necesitatea unui termen precis stabilit pentru fiecare plătitor, pentru ca acesta să poată urmări şi înţelege sarcina fiscală ce îi revine, este ridicată la rang de principiu al fiscalităţii, prin dispoziţiile art. 3 lit. b) din Codul fiscal. În opinia noastră, legea transmisă la promulgare nu îndeplineşte nici cerinţele stabilite de normele generale de tehnică legislativă privind claritatea şi previzibilitatea prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, şi nici pe cele speciale înscrise în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Prin urmare, pentru a înlătura orice echivoc în aplicare, considerăm că este necesar ca în conţinutul legii transmise la promulgare să fie stabilit momentul intrării ei în vigoare", precizează şeful statului în cererea transmisă preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Iohannis spune că, având în vedere că soluţia legislativă conduce la diminuarea veniturilor locale provenite din impozite datorate cu titlu de impozit pentru terenuri cu construcţii, este necesar să se precizeze în conţinutul normativ al acesteia şi sursele de acoperire a diminuării veniturilor bugetare aferente exerciţiului bugetar pentru care s-au aprobat bugetele locale respective.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
15:31 REACȚIA unui JUDECĂTOR despre REVOCAREA lui KOVESI: „Nu pot să nu remarc...” 14:30 TOADER reacționează în fața ACUZAȚIILOR. A făcut PUBLIC un RAPORT SECRET? 12:09 Actrița Oana Pellea are un mesaj pentru Tudorel Toader după RAPORTUL KOVESI: „Ce păcat, domnule Toader... mare păcat...” 10:54 Norica Nicolai prevesteşte ATACUL LA PREŞEDINTE! Nu poate refuza cererea ministrului Justiţiei 10:20 DEZVĂLUIRI de la VÂRFUL PSD. ADEVĂRUL despre REVOCAREA lui KOVESI a fost scos la LUMINĂ de un SENATOR 10:08 RAPORTUL prin care se cere REVOCAREA șefei DNA a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiției. DOCUMENTUL OFICIAL 10:04 REVOCAREA ȘEFEI DNA. Câți români au urmărit anunțul lui Tudorel Toader 09:04 PLANUL SECRET al PSD pentru REVOCAREA lui KOVESI. Curtea Constituțională va fi IMPLICATĂ 22:22 Un nou MESAJ DE SUSŢINERE pentru Kovesi, de la nivel înalt. VIITOR STABILIT pentru şefa DNA: „Concluzia şi acţionăm” 21:21 Kovesi şi PRIMA REACȚIE după ANUNȚUL REVOCĂRII făcut de Toader. Ce a declarat șefa DNA. Este ALERTĂ în JUSTIȚIE! 20:56 „Bâlbâiala” pe tema REVOCĂRII Codruței Kovesi, opera Monicăi Macovei! Un judecător lansează ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT 20:16 Procurorul care susține că 135 de colegi cer apărarea reputației profesionale: ”Vreau să-i dau un cap în gură! 19:55 Viorica Dăncilă, REACȚIE după cererea de REVOCARE Laurei Kovesi. „Nu CONTEAZĂ ce CRED eu. Trebuie o LUATĂ o DECIZIE” 16:57 Procurorul Negulescu este „client fidel” al Inspecției Judiciare: CERCETAT de 30 de ori până acum! 13:10 Iohannis, PRIMA REACȚIE despre REVOCAREA lui Kovesi. Președintele, ATAC DUR la Toader. „Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul...” 11:42 DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE după anunțul lui Toader! Președintele Iohannis NU POATE REFUZA revocarea șefei DNA. Cum se vor arunca ZARURILE pentru Kovesi? 10:48 Parchetul General așteaptă publicarea raportului lui Toader. Ce spune Lazăr despre REVOCAREA șefei DNA 09:42 Toader, ANUNȚ cu privire la RAPORTUL despre șefa DNA. „Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil. Remediem și...” 23:27 Liderul Opoziției, ATAC DEVASTATOR la adresa lui Tudorel Toader: „Este avocatul penalilor” 20:08 Iohannis NU SUSŢINE REVOCAREA Laurei Kovesi. MESAJ PENTRU ISTORIE de la Cotroceni: „Lipsă de claritate”

Articole salvate